Utvider fjernvarmenettet

 
Utvider fjernvarmenettetBildet: Teamet i Mo Fjernvarme: F.v. Ronny T. Straum (driftsingeniør), Morten Sund (driftstekniker), Terje Sund-Olsen (daglig leder) og Jørn Hanssen (teknisk sjef).
Mo Fjernvarme AS investerer 13,6 millioner kroner og utvider fjernvarmenettet til bydelen Gruben i Mo i Rana.

Det er primært byggingen av ny barneskole, allaktivitetshus og et nytt næringsbygg i bydelen Gruben som har vært utløsende for prosjektet, samt troen på framtidige aktiviteter langs E12 som vil komme som følge av ny flyplass på Hauan.

Dette er en bydel som det over lang tid vært ønsket å tilknytte, men som det rent økonomisk har vært vanskelig å gjennomføre. Ny kommunal reguleringsplan for Gruben bydelssentrum, og konkrete byggeplaner i bydelen har gitt grunnlag for å kunne starte opp arbeidet med utvidelsen til våren. Det er et viktig skritt videre med tanke på utviklingen av fjernvarmenettet og en ny grønn bydel i Mo i Rana.

Ferdig til høsten
Selskapet har inngått intensjonsavtaler med Rana kommune, GIL Eiendom AS, FIA Eiendom AS og Sentrumsfossen AS om levering av fjernvarme til henholdsvis skole, allaktivitetshus og næringsbygg. I tillegg skal det tilknyttes flere nye leilighetsbygg, som er under planlegging i området. Mo Fjernvarme starter detaljprosjekteringen i begynnelsen av 2019, og byggingen i løpet av våren. Hovedutbyggingen skal etter planen være ferdig 1.oktober neste år.  Når alle byggene er tilkoblet vil energileveransen bli på om lag 2,8 GWh/år.

Rørtraseen starter fra eksisterende nett i Ranenget og krysser derfra over elva Tverråga. Videre legges traseen østover langs E12 og opp til Gruben bydelssentrum, til sammen 2,1 km.  Hovedtraseen dimensjoneres med tanke på ytterligere utbygginger videre oppover Gruben, og det skal bygges med en høyere isolasjonsklasse enn tidligere for å redusere varmetapene i størst mulig grad.

Enova har gitt tilsagn på 2,7 MNOK i investeringsstøtte til dette utbyggingsprosjektet.


Fakta om Mo Fjernvarme AS:

Produksjon:   85 GWh/år
Fornybarandel:  99,6 % per nov. 2018
Kapasitet:   22 MW grunnlast / 45 MW reserve-/spisslast
Trasélengde:   30 km
Ansatte:   4
Omsetning:   53 MNOK
Aksjonærer:  Mo Industripark AS (60%), Helgeland Kraft AS (40%)

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår