VA-dagar er blitt vanndager på Vestlandet

 
VA-dagar er blitt vanndager på VestlandetBildet: Disse står på for å gjennomføre gode vanndager i regi av DIHVA. Fra venstre: kvalitetsansvarlig Helge Botnen, fagansvarlig miljø og beredskap Erling Heggøy, kontorleder Bente H. Nilsen, daglig leder Arne Bergo, teknisk sjef Tobias Dahle, og ledningskartkonsulent Bjarne Heitmann. (Foto: Odd Borgestrand)
Vanndagene på Vestlandet er i gang. Tirsdagskvelden er kvelden for nettverksbygging, buffet og sosialt samvær for vannfolket i ærverdige Høvleriet i Haugesund. Eneste nye er at dagene har fått nytt navn, men vestlendingene har neppe ønske om å holde lukket selskap.

Av Odd Borgestrand

Her kommer vannfolk fra hele landet til den største av driftsassistanse-samlingene i Norge. I år er det 387 deltakere og 73 utstillere som møtes på Scandic Maritim i Haugesund. Både deltakerantall og antallet utstillere har vært stabilt de siste årene. I år er det imidlertid flere utstillere som må ta til takke med enten svært begrenset plass, eller plass på venteliste. Det sier noe om vanndagenes posisjon i norsk sammenheng.

- Her skal deltakerne få faglig påfyll gjennom interessante seminarer, faglig utveksling med gode kolleger og nyttig informasjon om produkter og nyheter fra et bredt utvalg av utstillere. Og her skal utstillerne få treffe mange av Vestlandets viktigste innkjøpere innen VA, sier en entusiastisk daglig leder i DIHVA, Tore Andersland til VVS aktuelt.

Tradisjonelt opplegg
Selve konferanseprogrammet er forholdsvis tradisjonelt. Det er møteplassen som er viktig i Haugesund. I utstillingshallene er bransjen godt representert med både regionale, nasjonale og internasjonale produsenter og leverandører. Her er alle grossistene, rådgiverne, rørprodusentene, ventilprodusenter, betongindustrien, representanter for elektronikk, vannrensingm geoteknikk og andre fagområder innen vann og avløp.  En rekke entreprenørfirmaer har også stands under de to dagene fagtreffet varer.

Aktuelle utfordringer
Tidligere direktør i Norsk Vann, Einar Melheim, har fått en sentral plass i årets konferanseprogram. Han skal oppdatere vannbransjen på Vestlandet med aktuelle utfordringer på nasjonalt plan. Han vil også presentere en fersk Norsk Vann rapport om brannslokking og sprinkleranlegg. Jon Røstum fra Powel og Kevin Medby fra Norconsult vil garantert fange deltakernes oppmerksomhet når de tar for seg risiko- og sårbarhetsanalyse i vannbransjen. Det er satt av god tid til parallelle sesjoner om vann og avløp før vannfolket samles til den berømte festmiddagen, inklusiv vann og annet godt i glassene. Med Per Inge Torkildsen, som importert humorist og vannmann fra Stavanger, vil trolig latterbølgene gå utover kvelden i Haugesund.

Pris og ære
Vanndagene har også lang erfaring med heder og ære til medlemmer som har utmerket seg innen vannbransjen. DIHVA prisen ble innstiftet og delt ut første gang i 2006. Det er en personlig hederspris som har til hensikt å være en påskjønnelse og motivasjon til videre utvikling innen vannbransjen for engasjerte fagpersoner. Vannbransjeprisen deles også ut under vanndagene i Haugesund. I år er det Mæland kommune, Bergen kommune og Tysvær kommune som konkurrerer om prisen.

• Meland kommune har gjennomført avløpssanering i sårbar natur. Bakgrunnen for prosjektet var at kommunen sin eksisterende pumpestasjon var tidvis ute av drift, med stor fare for forurensing i et sårbart område.

• Bergen kommune har valgt å konkurrere med NoDig prosjektet i Ibsens gate. Vann- og avløpsledningene i denne gata var nærmere 100 år gamle og måtte fornyes. Etter to intense sommermåneder, fikk gata totalfornyet sitt ledningsnett, og beboerne feiret med gatefest. Olimb Rørfornying var med på suksess-historien i Bergen.

• Tysvær kommune er den tredje kandidaten. Denne kommunen har gjennomført sanering av kommunalt utslipp til tre fjorder og har i tillegg bygget nytt avløpsrenseanlegg.

Bildet: Dacon Inspection Services er en av 73 utstillere som deltar på årets vanndager på Vestlandet i Haugesund onsdag og torsdag. I ettermiddag rullet firmarepresentanter seg inn på konferansehotellet, klar for å møte vannfolket. I kveld er det nettverksbygging og sosialt samvær før konferansen åpner offisielt i morgen. (Foto: Odd Borgestrand)
 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår