Victaulic lanserer Refuse-to-Fuse

 
Victaulic lanserer Refuse-to-FuseBildet: Victaulics nye Refuse-to-Fuse-teknikk gjør det enkelt å koble rør med ulike diametere i løpet av få minutter, uten å måtte sveise. Installasjonen er svært enkel, og krever kun at du bruker en skralle eller en slagtrekker.
Victaulic, verdens ledende produsent av mekaniske rørkoblingsløsninger, lanserer nå nyheten Refuse-to-Fuse i det europeiske markedet. Den nye koblingsteknologien gjør det mulig å koble HDPE-rør (rør av høytetthetspolyetylen) uten å måtte sveise.

HDPE-rør er populære fordi de er fleksible, har lang holdbarhet og er korrosjonsresistente. De brukes verden over, spesielt innenfor gass-, vann- og avløpsindustrien. Rørene er vanligvis koblet ved hjelp av elektrofusjon eller speilsveising, noe som krever kostbart utstyr og kvalifisert personell på disse teknikkene.

Victaulics nye Refuse-to-FuseTM-prosess gjør det mulig å koble rør av ulike dimensjoner på bare noen minutter uten å ta i bruk elektrofusjon. Installasjonen er svært enkel, og krever kun en skralle eller slagtrekker. Metoden er opptil ti ganger raskere enn standard sammenkoblingsteknikker.

– Tiden det tar å måtte kjøle ned og vente når man bruker elektrofusjon er eliminert. Med en gang sammenkoblingsløsningen er strammet, er rørene koblet sammen på en forsvarlig og tett måte, sier Jarle Amble, salgssjef for det nordiske markedet i Victaulic.

Med en utvendig diameter på 63-225 mm, skyves den installasjonsklare 905-koblingen over sluttstykket av HDPE-røret. Når mutterne strammes, griper en dobbel rekke med rustfrie ståltenner på innsiden av rørkoblingen, rundt rørets ytterside. Alt som trengs for å holde koblingen på plass og garantere en tett forsegling, er å stramme mutterne på de to halvdelene av koblingen, slik at disse møtes og sammenføyes på midten.

For rør med diametere som er større enn 225 mm, griper koblingsfjærene det dobbeltrissede HDPE-røret. Her strammes også mutterne på de to halvdelene av koblingen slik at disse er sammenføyde.
– Victaulics Refuse-to-FuseTM-løsning har flere fordeler i forhold til standardteknikker. Koblingene tillater montering av HDPE-rør i vertikale retninger og tette mellomrom hvor det ikke er mulig å smelte sammen rørene. Dessuten er installasjonen værbestandig og forhindrer forsinkelser som følge av dårlig vær, som regn eller snø, oppsummerer Amble.

Se en video av sammenkobling av rør med Refuse-to-FuseTM-systemet sammenlignet med elektrofusjon:

 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår