Xylem nominert til miljøpris

 
Xylem nominert til miljøpris
Xylems prosjekt for å lagre og gjenvinne energi ved produksjonsanlegget i Emmaboda i Sverige, er nominert til den europeiske miljøprisen ”Sustainable Energy Europe Awards”.

Prisen er etablert for å motivere til- og løfte fram- energi- og miljøsmarte prosjekt.
30 av 342 deltakende prosjekt er nå i finalen, der vinneren i hver kategori blir kåret 24. juni i Brussel.

Xylem konkurrerer med et prosjekt i kategorien energieffektivisering. Prosjektet går ut på at overskuddsvarme fra produksjonen i Emmaboda lagres i et borehullslager i berggrunnen. Lageret består av 140 borehull, som er 150 meter dype. Hvert borehull har en effektiv varmeveksler, og lageret kan lades med cirka 3.8 GWh spillvarme, årlig. Circa 70 prosent av dette kan gjenvinnes.

Varmen lagres i perioder der det er overskuddsenergi fra produksjonen, og kan gjenvinnes for å varme opp lokalene i kalde vintermåneder.
- Borehullslageret har en ny og innovativ teknikk, som gjør det mulig å ta vare på varme som ellers hadde gått til spille. Å utnytte spillvarme er dermed enda mer miljøvennlig enn å bruke fornybare energikilder, mener Ingemo Fahlstedt, miljøsjef hos Xylem i Emmaboda.

- Gjenvinning av spillvarme fra industri, ved hjelp av borehullslager, har et stort potensial, både nasjonalt og internasjonalt, forutsatt at berggrunnen har de riktige egenskapene. Samme teknikk vil kunne brukes for lagring av solenergi. Vi håper å kunne bidra til at flere aktører i Sverige og Europa blir inspiret av denne type løsning, sier Leif Rydell, energiingeniør hos Xylem i Emmaboda avslutningsvis.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår