240.000 til nasjonalt VA senter

 
240.000 til nasjonalt VA senterBildet: RIN-leder Finn Jenssen understreker at det er viktig å sørge for et anlegg som fra starten av blir tilpasset også RINs kursvirksomhet og behov. (Illustrasjonsfoto: Odd Borgestrand)
Rørinspeksjon Norge har bevilget 80.000 kroner i prosjektmidler for å realisere visjonen om et nasjonalt senter for vannbransjen. RIN slår dermed følge md samme beløp som Oslo kommune og Norsk Vann tidligere har bidratt til for finansiering av et forprosjekt.

Av Odd Borgestrand

RIN-leder Finn Jenssen sier det er viktig å markere at RIN virkelig vil være med på veien fram mot realisering av dette prosjektet.
Det var Rørinspeksjon Norge, RIN, som tok initiativ til test- og øvingsfeltet under sitt årsmøte i 2007. Nå er Oslo VAV kommet på banen som en tung aktør, sammen med RIN, SSTT og Norsk Vann, og dersom de nye visjonene blir realisert vil et nasjonalt VA-senter kunne bli en realitet i løpet av tre-fire år.

Styringsgruppa for det nye senteret, har gjennomført sitt første møte.  RIN er representert ved sin leder Finn Jenssen, som hele tiden har understreket at det er viktig at dette senteret, som trolig blir plassert i tilknytning til universitetsmiljøet på Ås, også blir et øvingsfelt for RINs operatører. Styringsgruppa, med avdelingsdirektør Sigurd Grande fra Oslo VAV som leder, gikk i sitt første møte inn for å dele prosjektet i tre faser. Først samle interesse og gjennomføre en behovsanalyse nå før jul i 2014. Deretter kommer en organisasjonsfase med driftsmodell, avklaring av økonomi og ansvar, og til slutt en trinnvis utbyggingsfase.

Jenssen mener det er viktig å sørge for et anlegg som fra starten av blir tilpasset også RINs kursvirksomhet. Han ønsker seg et kurssted med mulighet for utstillingsplass også for leverandører.

- Det er viktig at leverandørene blir delaktig i dette prosjektet, mener han.

Styringsgruppe består av Finn Jenssen RIN, Sigurd Grande Oslo VAV, Live Johannessen, Godt Vann Drammensregionen GVD, Yngve Wold, Norsk Vann, Odd Østgård fra Brødrene Dahl, Bjarne Haugland, VA- og VVS produsentene VVP og Øystein Johnsen fra NMBU.
Norsk Vann skal opptrer som kontraktspartner og Oslo VAV, Norsk Vann og RIN bidrar nå med 80.000 kroner hver til forprosjektet. Midler ventes også inn fra leverandørsiden.

Under styringsgruppas møte ble det en god samtale om prosjektplan, inndeling av prosjektet i tre deloppgaver med kartlegging av behov og mest aktuelle samarbeidsmodeller som godt grunnlag for videre arbeid.
I mandatet for den første fasen av kartlegging skal man se på behovet for å etablere vannbransjens nasjonale kompetansesenter for forskning, utvikling, utprøving og opplæring med tilknytting ved NMBU på Ås.

Styringsgruppa gikk inn for at det skal gis et åpent mandat til konsulent å finne ut hva vannbransjen er interessert i, herunder Norsk Vann, NMBU, RIN, diverse leverandører, produsenter, de største kommunene og interkommunale selskapene.

Oppgaver skal ikke detaljformuleres, men skal ha modulær tilnærming til aktørenes behov for arealer, teknologivalg og tid i form av antall driftsdager, heter det i referatet fra møtet.

Styringsgruppen håper å legge fram en innstilling til videre framdrift under Norsk Vanns årsmøte i 2015.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår