Alle fikk lærekontrakt

 
Alle fikk lærekontraktBildet: VG2 Kulde & Varmepumpeteknikk ved Ringsaker videregående skole har i år bestått av 15 elever fra Innlandet. Og det ble altså full uttelling for de 13 av dem som søkte læreplass. Foto: VKE
13 elever fra Innlandet som søkte læreplass i kulde- og varmepumpemontørfaget har fått lærekontrakt i Hedmark og Oppland.

VG2 Kulde & Varmepumpeteknikk ved Ringsaker videregående skole har i år bestått av 15 elever fra Innlandet. Og det ble altså full uttelling for de 13 av dem som søkte læreplass.

– Dette er helt fantastiske resultater fra flere år med rekrutteringsarbeid, investering av moderne utstyr og nettverksarbeid mot næringslivet, sier faglærer Thomas Bergersen til VKE.no

De to siste elevene har søkt videre skole og lærekontrakt i et annet lærefag.

Skaper viktige arenaer
Bergersen tror suksessen skyldes flere forhold.
– Dette er gutter som har gode holdninger, interesse for faget og er sultne nok etter å starte i arbeidslivet. Som skole har vi tilrettelagt godt ved å skape mange gode arenaer i møte med bedrifter, opplæringskontorer og prøvenemnd, sier Bergersen. I løpet av året har skolen arrangert praksisperioder i bedrifter, speed date, bransjefrokost, bedriftsbesøk og skolekonkurranser.
– Dette har lagt grunnlaget for at elevene nå får muligheten til å fullføre sitt utdanningsløp frem mot å bli faglærte kulde- og varmepumpemontører, mener Bergersen.

Modig skole
Ringsaker videregående skole skiller seg ut på en veldig positiv måte, mener VKEs Fagdirektør Kulde, Stig Rath.
– Skolen tør å være yrkesfagskole hvor lærere og de ulike fagseksjonene får frie tøyler til å planlegge innhold til det beste for elevene, poengterer han. Bergersen berømmer både elevene og positive bedrifter som bidrar til rekord-resultater for lærekontrakter.
– I tillegg skal VKE få skryt av at de prioriterer utdanning med deltakelse mot skolene, konkurranser og læreplassjeger.

Årets lærebedrifter i Innlandet
Disse bedriftene tar inn lærlinger fra Ringsaker VGS i år:

-Kuldeteknikeren AS, Brumunddal
-Hamstad AS, Hamar
-Caverion AS, Gjøvik
-GK Inneklima AS, Lillehammer
-Larsens Kjøleservice AS, Hunndalen
-Bekkvang Varmepumper AS, Løten
-Kulde og Varmepumpeteknikk AS, Skarnes
-Østlandet Klima AS, Nord Odal
-Østlandske Kjøleservice AS
-Klimatjenester AS, Hamar
-Coolteam AS, Rudshøgda

I tillegg har Innlandet Kuldeteknikk AS Elverum og Carrier Refrigeration AS Hamar hver sin lærling som har blitt flyttet fra andre lærebedrifter.

KILDE: VKE.no

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår