Blir rørambassadør i Buskerud

 
Blir rørambassadør i BuskerudBildet: Ida Meldgaard blir rørambassadør i Buskerud. Foto: rornorge.no
Ida Meldgaard blir rørambassadør i Buskerud. Etter å ha testet ulike utdannelser og yrker, fant hun lykken som voksenlærling i rørleggerfaget.

27 år gamle Ida er oppvokst i Nordland, men bor nå i Hokksund i Buskerud med samboer og to barn. Hun er læring hos Comfort Lier Flis & Bad.

– Noe av det beste med jobben er å kjenne mestringsfølelse, det å kjenne på at man klarer det man helst vil. Å jobbe med kunder, og å være med på service, er også helt supert. Men det er lite som slår det å kunne overlevere et flunkende nytt bad til kunder. Tenk den følelsen! Man føler seg også litt som superhelt når man kommer til kunder og fikser ting som de har slitt med en stund. Det å glede andre, sier Ida Meldgaard til rornorge.no

Etter ungdomsskolen studerte hun både formgivning og multimediedesign, men følte ikke helt at hun hadde truffet planken. Så hun jobbet en periode som servitør før hun meldte seg til forsvaret. Den erfaringen er hun svært glad for. Etter ytterligere noen år satt hun med to barn og en liten mellomlanding i kundeservice. Nå ønsket hun noe praktisk og litt mer fysisk aktivitet, og gleden var stor da hun fikk lærlingeplass.

– Jobben har bare vært positivt siden jeg startet i mars 2019. Jeg får mestringsfølelse veldig ofte, og lærekurven er så bratt. I tillegg blir jeg automatisk mye sterkere da jeg virkelig får brukt kroppen daglig, sier Ida.

Rekrutteringen av rørambassadører er et sentralt element i kampanjen for å trekke flere unge til yrket. Rørambassadørene er ungdom som er glad i rørfaget, som har sagt seg villig til å snakke om det til andre unge og som er aktive på sosiale medier. I tillegg til å framsnakke faget i og utenfor jobben og på sosiale medier, kan de besøke ungdomsskoler og videregående skoler og fortelle om faget – etter avtale med arbeidsgiver.

Rørambassadørene rekrutteres i samarbeid med opplæringskontorene og Rørentreprenørene Norge er i ferd med å få et nettverk av rollemodeller over hele landet. Så langt er det lansert rørambassadører i Agder, Rogaland, Hedmark Oppland, Trøndelag og Buskerud. Målet er at alle landets fylker om ikke lenge skal ha slike rollemodeller.

Kilde: rornorge.no

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår