Boligeiere tvinges til miljøvennlige varmeløsninger  

 
Boligeiere tvinges til miljøvennlige varmeløsninger  
31.01.08: Nasjonale og internasjonale tiltak settes inn på stadig flere fronter for å stanse den globale oppvarmingen. Alle huseiere kan bidra positivt, nytt av året er et bygningsdirektiv som tvinger folket til å velge miljøvennlige varmeløsninger.
31.01.08: Nasjonale og internasjonale tiltak settes inn på stadig flere fronter for å stanse den globale oppvarmingen. Alle huseiere kan bidra positivt, nytt av året er et bygningsdirektiv som tvinger folket til å velge miljøvennlige varmeløsninger.
Allerede neste år begynner energimerkingen av boliger for fullt, forteller Kent Willèn og Richard Granskogli, som inviterer til opplysningsmøte og minimesse for varmeløsninger i Steinkjer mandag 4. februar. (Foto: Jan Kalvik)


Av Jan Kalvik

  Mandag 4. februar inviteres det til et opplysningsmøte og minimesse på Steinkjer Kurssenter Dette er et åpent møte hvor distriktets innbyggere vil få informasjon om siste nytt innen varmeteknologi, forbudet som kommer om nyinstallering av oljefyrkjeler og det aller nyeste: Energimerking av boliger. Allerede neste år begynner merkingen av boliger, de skal i likhet med kjøleskap får et merke som viser hvor energieffektive de er. 

Huset attesteres
- Det er mye nytt som skjer nå, og det er mye forbrukeren må sette seg inn i ved valg av varmeløsning for boligen. Derfor inviterer vi til dette folkemøtet, slik at folk får anledning til å få direkte informasjon og møte sine lokale varmeforhandlere før de nye reglene iverksettes for fullt. Det er mange som akkurat nå kan gjøre store feil rett før energimerkingen av boliger iverksettes.  Et energimerket bygg vil få en attest som vil inneholde en del informasjon om bygningen. Det mest fremtredende i attesten vil være selve energimerket og tiltakslisten. Attesten kan dessuten inneholde opplysninger og eventuelle vurderinger av oppvarmingssystemet, energibærere, miljøforhold og sammenligning med andre bygninger i samme kategori, forteller Richard Granskogli i Klima og Varmeteknikk AS.

Men han er ikke bare opptatt av at forbrukeren skal spare penger og øke verdien på sin bolig ved å velge riktig. 

 
Gjør verden en tjeneste
- Ingen vet hvilken vei boligprisene går, med det er klart at har du et A-klassifisert hus vil dette være et formidabelt salgsargument hvis en potensiell kjøper skal velge mellom ditt og et hus klassifisert som D eller enda verre. Men, samtidig som du har valgt miljøriktig varmepumpe og dermed halvert strømregningen, har du også bidratt til å gjøre verden til et bedre sted, mener Granskogli.

På minimessen i Steinkjer vil forbrukerne få anledning til å møte både lokale forhandlere og ta og føle på siste nytt innen varmepumpeteknologi. Eksperter vil også kunne beregne hvor mye de vil kunne spare per år ved å gå over fra for eksempel forurensende oljefyring til energisparende og ren varmepumpeteknologi. Flere kompetente foredragsholdere skal også frem på podiet, og det er full anledning til å stille spørsmål. 
Arrangementet i Steinkjer 4. februar følges opp med et kurs for varmeinstallatører/rørleggere i Trondheim torsdag 7. februar.
comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår