Bygger allianser i Europa

 
Bygger allianser i Europa-Vi forventer en sterkere konkurranse i det Skandinaviske markedet for Purus, og vi må derfor ta vare på vår unike håndverkstradisjon og vår produktutvikling, sier administrerende direktør Jan Gøransson. Foto: Odd Borgestrand
Verken Purus eller Unidrain har egne selskaper i Tyskland, men likevel sto de to konkurrentene i BLS-konsernet side om side på årets ISH i Frankfurt.

Av Odd Borgestrand

Administrerende direktør Jan Gøransson, forklarer satsingen med økt fokus på eksport gjennom partnere i flere land, inkludert Tyskland.

Jan Gøransson er leder av Purus i Norge og skal samtidig følge opp samtlige Purus-salgsselskaper i Norge, Sverige, Danmark, Finland og England. Han er tydelig på at det må satses mer på Europa dersom konsernet skal ekspandere. Det er BLS Industries som eier varemerkene Purus og Unidrain, og Gøransson mener BLS i første omgang bør kjøre fram Unidrain som sitt «flaggskip» i Europa. Unidrain er i stor grad et design-varemerke, mens Purus fra gammelt av egentlig er en teknikkbasert bedrift selv om designelementet er blitt framtredende også innen Purus.

Varemerke-posisjonering
Gøransson tror Unidrain kan hevde seg i en tøff internasjonal konkurranse i Europa, men er klar på at også Purus skal ha en plass i det internasjonale markedet.
- Her handler det om varemerke-posisjonering. Vi kan ikke gå ut til de samme sluttkundene med begge varemerkene. Vi må benytte ulike markedsmekanismer og ulike salgsbudskap. Vi ser hvordan VAG-konsernet gjør det med sine merkevarer som Audi, Volkswagen og Skoda. Uten sammenligning for øvrig er det interessant å se hvordan dette store konsernet jobber med sine merkevarer, sier Gøransson til VVS aktuelt.
I tillegg til å ivareta alle Purus-selskapene er han også daglig leder for Unidrain i Norge, og da er det viktig å ha på seg riktig hatt til rett tid og på rett sted, sier han med et smil. For BLS Industries er det viktig at begge varemerkene kan vise til gode resultater.

Purus i sterk konkurranse
Purus hevder å være Skandinavias ledende produsent av sanitærprodukter for bad og kjøkken. Blant produktene finnes sluk, gulvrenner, avløpssystemer, rustfri innredning og rustfri sanitær, og Gøransson mener Purus har en meget sterk stilling i det nordiske markedet.
- Vi forventer en sterkere konkurranse i det Skandinaviske markedet for Purus, og vi må derfor ta vare på vår unike håndverkstradisjon og vår produktutvikling, sier Gøransson.

Hele denne artikkelen, samt en fyldig temabolk fra årets ISH-messe, kan du lese om i VVS aktuelt nr. 3, som nå går i trykken.

Ikke abonnent på bransjens største VVS-fagblad? Kontakt oss gjerne for et uforpliktende prøveabonnement!

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår