Consto har fått to nye oppdrag for Thon

 
Consto har fått to nye oppdrag for ThonBildet: Consto skal bygge det nye Thon-hotellet som planlegges i forbindelse med SNØ, den nye innendørs skiarenaen på Lørenskog. (Illustrasjon: Hille Melbye Arkitekter AS
Consto har inngått kontrakt med Thon Hotellbygg om utvikling og bygging av to hoteller; Thon Hotel Snø og Thon Hotel Svolvær. Kontraktssummene er på totalt mer enn 800 millioner kroner.

Consto har inngått kontrakt med Thon Hotellbygg om utvikling og bygging av to hoteller; Thon Hotel Snø og Thon Hotel Svolvær. Kontraktssummene er på totalt mer enn 800 millioner kroner.
1 Nov 2019

- Vi har i flere år hatt et godt samarbeid med Thon, og vi ser på det som en stor tillitserklæring fra Thon at vi igjen blir valgt som samarbeidspartner. I tillegg er dette to veldig spennende prosjekter som vi ser frem til å være med og utvikle og realisere, sier Hans Kristian Seterlund, administrerende direktør i Consto, i en pressemelding.

At prosjektene også ligger geografisk spredt i landet, anser Seterlund som ytterligere en tillitserklæring.
- Det manifesterer vår styrke som en landsdekkende entreprenør med lokal tilhørighet, kompetanse og kapasitet, sier Seterlund.

Det ene prosjektet planlegges i forbindelse med SNØ, den nye innendørs skiarenaen på Lørenskog. Bygget blir på ca. 20 000 kvadratmeter og skal bygges tett inntil den nye skiarenaen, som åpner i januar 2020. Hotellet blir et nytt ski-in/ski-out-hotell og har fått navnet Thon Hotel SNØ. Det vil inneholde restaurant og bar, treningsrom, skiboder, 298 hotellrom og konferanseavdeling.

– Vi gleder oss til å ferdigstille Thon Hotel Snø. Dette er et helt spesielt prosjekt. Fra resepsjonsområdet og restauranten kan gjestene våre se rett inn i helårsarenaen, med utsikt over alpinbakken og langrennsløypene. Her blir det ski-in/ski-out - rett fra hotellet, sier utbyggingsdirektør Kjetil Nilsen i Olav Thon Gruppen.

Kontraktssummen er på over 400 millioner kroner. Planlagt byggestart er Q1 2020, og byggetid er satt til omkring to år.

Det andre prosjektet – Thon Hotel Svolvær – er plassert på kaikanten i sentrum av Svolvær. Kontraktssummen på dette prosjektet er på nærmere 400 millioner kroner. Bygget blir på drøye 11 000 kvadratmeter fordelt på syv etasjer. Hotellet vil romme 213 hotellrom, restaurant/frokostsal med over 300 plasser og konferansesal med kapasitet for ca. 500 personer.

Konferansesalen i hotellet skal brukes aktivt under VM i Skreifiske, en av verdens største fiskekonkurranser. Det innebærer at løsninger og overflater i salen skal være slik at fisk kan mottas inn under arrangementet for veiing og sløying.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår