Elsertifikatordningen leverer

 
Elsertifikatordningen levererIllustrasjonsbilde (shutterstock.com)
Den norsk-svenske elsertifikatordningen har bidratt til 6,2 TWh ny produksjonskapasitet for fornybar energi på to år, viser årsrapporten for elsertifikatmarkedet.

- For å nå målet om 26,4 TWh innen utgangen av 2020, må det i gjennomsnitt settes i drift drøyt 2,9TWh fornybar kraftproduksjon hvert år. At vi nå kan vise til 6,2 TWh ny kraftproduksjon siden 2012, tyder på at ordningen til nå har fungert etter hensikten, sier vassdrags- og energidirektør Per Sanderud.

Siden 1. januar 2012 har Sverige og Norge hatt et felles elsertifikatmarked. Det betyr at handel med elsertifikat kan skje på tvers av landene.
Målet for en felles marked, er å øke den fornybare kraftproduksjonen med totalt 26,4 TWh til sammen i begge landene fra år 2012 til år 2020.

Årsrapporten for det norsk-svenske elsertifikatmarkedet er laget av NVE og Energimyndigheten i Sverige. Svensk versjon av rapporten vil bli publisert samtidig med at den norske utgaven blir lagt ut på nve.no. Årsrapporten vil også bli publisert på engelsk i løpet av høsten.

Les mer i "Et norsk-svensk elsertifikatmarked - årsrapport 2013".

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår