Energipris for klimavennlig langtransport

 
Energipris for klimavennlig langtransportKonsernets styreleder Torbjørn Johansson, leder av hydrogenprosjektet Roger Sæther, driftssjef Fredrik Børgesen, direktør Jørn Arvid Endresen og markedssjef Asgeir F. Johansen i ASKO Servering mottok prisen. Her er prisvinnerne flankert av juryleder Erling Moe (t.v.) og varaordfører Ola Lund Renolen.
ASKO Midt-Norge får Energiprisen 2018 for sitt hydrogenprosjekt som elektrifiserer langtransporten og gjør den mer klimavennlig.

ASKO ble vinner av årets energipris. Juryen fremhevet at ASKO gjør en “oppsiktsvekkende pionerinnsats gjennom fullskala utprøving av hydrogen til langtransport under krevende norske forhold”. ASKO er den 12. vinneren av Energiprisen. Trondheim kommune deler årlig ut prisen til virksomheter, prosjekter eller personer som går foran med fremtidsrettede løsninger for reduserte klimautslipp og mer effektiv energibruk i Trondheim.

Ingen utslipp av CO2

Utslipp fra transportsektoren utgjør en av samfunnets store miljøutfordringer. Ved sitt anlegg på Tiller fremstiller ASKO Midt-Norge hydrogen, ved hjelp av lokalprodusert solenergi og strøm fra vindkraftanlegg. Hydrogenet dannes av vann, og det er ingen utslipp av CO2.

- Dette representerer smart og fremtidsrettet energibruk, energiproduksjon og energilagring, sa varaordfører Ola Lund Renolen under prisutdelingen torsdag. Det skriver Trondheim kommune på sine nettsider.

Ambisiøs kommune

Han poengterte at Trondheim kommune har en svært ambisiøs klimahandlingsplan, som er utfordrende å etterfølge og at det var godt å dele ut pris til noen som virkelig gjør noe med det.

Juryen fremhevet at ASKO gjør en “oppsiktsvekkende pionerinnsats gjennom fullskala utprøving av hydrogen til langtransport under krevende norske forhold”. I begrunnelsen heter det at prosjektet fremmer hydrogenets store potensial i fremtidsløsninger for langtransport.

Utslippsfri distribusjon innen 2026

Landets største dagligvaregrossist har satt seg som mål å ha utslippsfri distribusjon av matvarer innen 2026. Konsernet har gjort flere tiltak for å redusere sitt klimafotavtrykk, både på landeveien og på eget anlegg. ASKO Midt-Norge har rundt 60 biler og leverer alene varer til nærmere 2000 kunder, fra Oppdal og Røros

- Kanskje kan vi og Trondheim kommune inngå et samarbeid om å kunne levere utslippsfritt i sentrum innen 2023. Det kan vi få til, sa direktør Jørn Arvid Endresen i ASKO Midt-Norge, og viste til at ASKO og kommunen allerede sitter sammen i Fornybarklyngen. i sør til Hamarøy i nord. Om noen uker kommer den første hydrogenbilen til Trondheim.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår