Etablerer bransjeprogram for byggenæring og industri

 
Etablerer bransjeprogram for byggenæring og industriBildet: Fra venstre: Carla Botten-Verboven, avdelingsleder i Norsk Industri; Jørgen Leegaard, direktør for samfunnspolitikk i Byggenæringens Landsforforening; Per Skau, forbundssekretær i Fellesforbundet og Jan Tore Sanner, kunnskap- og integreringsminister. Foto: Siri Stang, BNL
Nå får fagarbeiderne i byggenæringen og industrien et offentlig finansiert tilbud om kortere utdanninger ved fagskolene som gir ny kompetanse til å møte den teknologiske utviklingen. – Dette vil sikre fremtidens kompetanse, sier Jørgen Leegaard, direktør for samfunnspolitikk i BNL.

BNL, Norsk Industri og Fellesforbundet møtte i dag kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner for å underskrive intensjonsavtalen for et treparts bransjeprogram for industri og byggenæringen.

– Vi er glade for at regjeringen gjennomfører tiltak i samarbeid med partene som vil gi arbeidstakerne mulighet for livslang lærling, sier Jørgen Leegaard, direktør for samfunnspolitikk i BNL i en pressemelding.

I bransjeprogrammet for industri og byggenæringen skal BNL, Norsk Industri og Fellesforbundet samarbeide om å utvikle piloter med utdanningstilbud innenfor et utvalg områder hvor det skjer omstilling og hvor det ikke finne relevante tilbud som er tilpasset bedriftens situasjon.

– Dette er akkurat hva byggenæringen og industrien har etterspurt, og vi tror dette blir et viktig verktøy for å sikre konkurransekraften for byggenæringens bedrifter, sier Jørgen Leegaard videre.

Også Fellesforbundet er glade for denne seieren.
– Partene i frontfaget har gjennom mange år, og i flere tariffoppgjør, fokusert på etter- og videreutdanning. Dette arbeidet var ferdig til oppgjøret i 2018, der partene var enige om å jobbe med å utvikle konkrete tilbud for etter- og videreutdanning, Jørn Eggum, forbundsleder i Fellesforbundet.

Leegaard peker på at dette ga et godt grunnlag for å vite hva arbeidstakere og bedrifter trenger for å få bedre sin kompetanse.

– Dette ble spilt inn til regjeringen og regjering og storting har respondert med å lansere dette bransjeprogrammet, sier Leegaard.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår