Etterlyser grep fra danske myndigheter

 
Etterlyser grep fra danske myndigheterBildet: Direktør i Danfoss Heating, Lars Tveen. Foto: Danfoss
Direktør i Danfoss Heating, Lars Tveen, mener at en ny energiavtale er presserende, dersom Danmark ikke skal bli liggende bak andre land.

Av Bjørn Laberg

Ifølge direktøren har Danmark en unik mulighet til å bli en ledende på intelligente, integrerte energiløsninger. Det fordrer at en ny energiavtale kommer på rett spor.

- Resten av verden beveger seg veldig raskt innen fornybar energi og grønn konvertering. Hvis Danmark skal være det stedet verden er inspirert av, vil vi være forpliktet til å lage gode forslag til hvordan du integrerer fornybar energi på den smarteste mulige måten. Men for at danske bedrifter skal begynne å utvikle de smarte løsningene, må det elimineres en rekke hindringer for å rydde vei for et «smart» energisystem. Det kan for eksempel være å slippe overskuddsvarmeskatten og å senke elskatten, sier Lars Tveen, ifølge ingenioren.dk

- I løpet av tre til fem år blir smart integrering et svært ettertraktet produkt, så vi må starte nå hvis vi ønsker å være foran. Derfor er det helt nødvendig med en ambisiøs energiavtale som kan åpne for at utviklingsarbeidet kan starte, sier han.

Danfoss har fire konkrete ønsker til et energiforlik, som regjeringen har lovet å komme med et utspill på etter jul:

- Første ønske er en bedre balanse mellom energieffektivitet og fornybar energi, i den forstand at vi blir mer ambisiøse med energibesparelser og energieffektivitet. Dette inkluderer Danmarks satsing på å redusere energiforbruket med 30 prosent i 2030, sammenlignet med 2005-forbruk, sier Tveen.

- Et annet ønske er en ambisiøs og konkret energiavtale, som for eksempel tar opp utfordringene knyttet til overskuddsvarme.

- Det tredje ønske er at politikerne også fokuserer på de energipolitiske mål i 2050, ikke bare på 2030. Mange av energisektorens investeringer har nemlig en lang tilbakebetalingstid, understreker han.

- Vårt fjerde ønske, og viktigst av alt, er en bred politisk enighet som vil vare i mange år. Et skrekkscenario er en vag og smal politisk løsning, som ikke gir sikkerhet for langsiktige investeringer og heller ikke adresserer de barrierene vi ser i dag, sier han.

En annen av Tveens kongstanker er at de ulike, vellykkede danske energibransjer og næringer nå må begynne å jobbe sammen og utvikle smarte løsninger, og at skillelinjene mellom de ulike energityper og kilder må brytes ned.

- Vindkraftindustrien, og vi i varmepumpebransjen, som begge jobber tett med fjernvarme og energieffektivisering, kan oppnå mye mer, dersom vi begynner å samarbeide om smart integrasjon av vindkraft. Vi mener regjeringen bør sette seg ned med energibransjen, for å få oversikt over potensialene industrien står overfor på dette området, mener Danfoss-direktøren.

Kilde: Ingenioren.dk

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår