Får hjelp til sunne matvaner

 
Får hjelp til sunne matvanerBildet: Fra venstre: Endre Apalseth, Olav Haugsbø og Odd-Arild Kapstad Fauske, alle tre lærlinger i Caverion.
Som en av landets største lærlingbedrifter ønsket Caverion høsten 2021 å gjøre noe innovativt for de unge i organisasjonen. Svaret ble kampanjen Caverion Ung.

Målet var å redusere korttidssykemeldinger for unge arbeidstakere ved å gi dem den praktiske kunnskapen de trenger for å ta sunne valg i hverdagen. 

Det er godt kjent at dårlig kosthold påvirker produktivitet, fokus og vår mentalhelse. Men hvor lett er det egentlig å endre på livsstilen når du er sliten på og etter jobb? Hvor lett er det egentlig å ta sunnere valg når du ser raske løsninger som energidrikk og prosessert mat på hvert hjørne? Hvor lett er det å holde øynene oppe og bite tennene sammen og overbevise seg selv om at i dag skal jeg ikke gå for brus og potetgull?

– Det krever enormt mye, sier Mari Frengstad, som ble koblet på som kursholder og ernæringsterapeut. 
– Du ville jo ikke fylle bensin på en dieselbil? Riktig drivstoff er like viktig for oss. Når kroppen ikke får de riktige byggesteinene og vi kjenner oss stresset og slitne så krever det mye å endre dårlig vaner. Det er faktisk så krevende at folk flest ikke klarer det i lengden, selv om de har kunnskapen, understreker hun.

Med dette som bakgrunn, så ble et seks ukers interaktivt gruppekurs gjennomført. Det ga en innføring i hva slags grep arbeidstaker selv kan ta for å sørge for at de er mer opplagt på og etter jobb. På forhånd rapporterte 60 prosent av kursdeltakerne at de hadde lite energi på slutten av arbeidsdagen. 

De lærte hvordan mat påvirker energi, hvordan stress og dårlig søvn påvirker valg, hva som bør være i en god frokost, en næringstett lunsj og ikke minst hvordan de kan få til denne endringen i eget liv. Rett etter kurset opplevde bare 20% av deltakerne at de var slitne etter jobb.

Dette hadde også ringvirkninger på søvn, der rapportere kursdeltakerne selv at 80 prosent var veldig trøtte når de skulle på jobb, vs. 53 prosent etter 6 uker, og 33 prosent etter 12 uker. Mye av fokuset i kurset var på det praktiske så deltakeren fikk øvd seg og brukt kunnskapen. Endringer på dette området er altså mulig, selv om det krever kunnskap, innsats og disiplin.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår