Eier av Østfold Inneklima får konkurskarantene

 
Eier av Østfold Inneklima får konkurskaranteneIllustrasjonsbilde: Getty Images
Våren 2020 ble det åpnet konkurs mot Tommy Lerets firma Østfold Inneklima As. Follo og Nordre Østfold tingrett konkluderte nylig med at Leret skal idømmes konkurskarantene i to år.

Sluttinnberetningen til bobestyrer viser blant annet at kreditorer angivelig har tapt 8,6 millioner kroner, fordelt på 68 krav som har blitt meldt til boet. Det understrekes at boet ikke har ettergått hvorvidt disse kravene er nøyaktige og legitime, skriver Smaalenenes avis.

Tingretten mistenker tre tilfeller av brudd på ulike varianter av skattebetalingsloven. Det ene, og største tilfellet rent pengemessig, dreier seg om at Leret fakturerte sitt eget aksjeselskap Østfold Inneklima fra sitt enkeltpersonforetak, angivelig som betaling for utførte oppdrag, pålydende til sammen 750.000 kroner. Slik Skatteetaten ser det var det lønn han fikk, og ikke betaling for oppdrag.

Tingretten ser også strengt på at Leret har en rekke tidligere konkurser bak seg.

«Retten mener det foreligger skjellig grunn til mistanke mot Leret for overtredelse av flere straffebestemmelser i forbindelse med konkursen. Retten vil særlig fremheve at Leret med herværende konkurs har hatt roller i 8 selskapskonkurser. Han er ikke ilagt konkurskarantene tidligere. Imidlertid ble det i konkursen til selskapet Østfold Ventilasjon AS, hvor konkurs ble avsluttet i oktober 2017, under tvil konkludert med at Leret ikke ble ilagt konkurskarantene. Det ble avdekket flere straffbare handlinger i virksomheten, og det ble fremhevet Leret var en gjenganger. Etter konkursen i Østfold Ventilasjon har Leret vært involvert i ytterligere 4 konkurser medregnet denne saken.», heter det i dommen.

En konkurskarantene innebærer at han ikke kan stifte aksjeselskap, forretningsavdeling av utenlandsk aksjeselskap, næringsdrivende stiftelse, boligbyggelag, borettslag og samvirkelag. Han kan heller ikke påta seg eller reelt utøve nye verv som medlem eller varamedlem av styret eller som administrerende direktør i slikt selskap, skriver Smaalenenes avis.

Kilde: Smaalenenes avis

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår