Får solcellepanel på tribunetakene

 
Får solcellepanel på tribunetakeneBislett Stadion skal få solcellepanel på stadiontaket. Illustrasjon: Asplan Viak
Oslo kommune etablerer 1100 kvadratmeter med solcellepanel på tribunetakene på Bislett Stadion. De tar sikte på å produsere strøm tilsvarende 15 prosent av det årlige strømbehovet.

Som en del av Oslo kommunes satsing på miljø, blant annet gjennom energieffektivisering, har Kultur- og idrettsbygg fått midler fra Klimafondet til å installere solcellepaneler på taket på Bislett stadion. Målet er å få på plass solcelleanlegget til Bislett Games 7. juni 2018.

Satser på miljøet

- Vi er opptatt av å følge opp byrådets satsning på miljø. En måte å gjøre dette på er å få erfaring med bruk av solcellepaneler i våre anlegg, sier Eli Grimsby, administrerende direktør i Kultur og Idrettsbygg KF, i en pressemelding.

Det valgte anlegget består av høyeffektive paneler som absorberer mest mulig sollys, og ergo produsere mest mulig strøm. Solcellemodulene skal plasseres mellom takbjelkene på tribunetakene, og blir ikke synlige fra gateplan.

Vil vise strømproduksjonen til publikum

- Dette er ikke noe de besøkende vil legge merke til da solcellepanelene ikke vil være synlig fra gateplan. Samtidig er dette et anlegg for alle, som besøkes av både voksne og barn, og derfor vil vi inne på stadion installere en skjerm (på nordre vegg) som vil vise hva solcelleanlegget vil produsere av strøm. Det er en fin måte å formidle et budskap om mulighetene som finnes for å spare klimaet, sier Grimsby.

Kultur- og idrettsbygg har hatt en åpen tilbudskonkurranse hvor syv leverandører har gitt tilbud.

Kontrakten med leverandøren, Abmas Elektro AS, ble nylig underskrevet. Prosjektet gjennomføres som en totalentreprise og verdien på anskaffelsen er 3 000 000,-.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår