Fem centimeter fra katastrofe

 
Fem centimeter fra katastrofeSånn så det ut på det verste, Foss Fabrikker i bakgrunn. Foto: Rørlegger Sverre Lien Håbesland i Moi Rør AS.
Med en margin på fem centimeter unnslapp Foss Fabrikker flomskader i produksjonslokalene og maskinene er nå i normal drift etter to dager stans. Fabrikken som er lokalisert på Birkeland fikk kjelleren fylt med vann under flommen. 

Nå takker daglig leder Tone Foss By sine egne medarbeidere og roser samtidig Birkenes kommune for tett oppfølging. Foss Fabrikker hadde beredskapsplanen klar før helgen, da det ble varslet store nedbørsmengder på Sørlandet. En gang tidligere har Foss Fabrikker, som produserer baderomsmøbler, opplevd å få kjelleren fylt med vann.

Dramatiske timer
Da en av fabrikkens medarbeidere var innom produksjonslokalene kl. 03.00 natt til søndag 1. oktober, ble det varslet full alarm. Vannet steg i høy hastighet, og det handlet om å løfte varer fra produksjonsgulvet opp i høyden før bygningen måtte forlates. Mandag morgen ble flere fra Foss Fabrikker fraktet inn til fabrikken med båt og klokken 11.30 ble vannet målt fem cm under gulvet i selve produksjonslokalet. Med denne marginen unnslapp Foss Fabrikker store skader. I dag er fabrikken igjen i full drift og betjener sine kunder som normalt, opplyser daglig leder Tone Foss By. Kun pappemballasje som var lagret i kjelleren gikk tapt.

Dugnadsinnsats og beredskap
En ny strek med årstall viser vannhøyden i trappenedgangen til kjelleren,1,5 meter over streken fra flommen 17.10.1987. Familiebedriften er utrolig takknemlig for at kundene allerede kan betjenes som normalt, med kun to dagers produksjonsstans.
- Jeg vil berømme våre egne medarbeidere som har stått på for bedriften og gjort det de kan i en krevende situasjon. Birkenes Kommune har vært der for oss hele veien og vi er utrolig takknemlige, sier Tone Foss By.

Opprydding
Foss Fabrikker er i full gang med opprydning etter flommen. Papp fra kjelleren har forflyttet seg ut av porten. Om få dager er det kun streken på veggen som viser spor av flommen.

- Foss Fabrikker har hatt marginen på sin side, men vi ønsker samtidig å uttrykke omtanke for privatpersoner og andre bedrifter som er rammet av flommen, sier Tone Foss By til VVS aktuelt.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår