Forenkler hverdagen for håndverkere

 
Forenkler hverdagen for håndverkere
Et nytt sporingssystem, ViaTracks Find fra Devinco i Trondheim, forenkler arbeidet med å finne gjenglemt verktøy på byggeplass.

En liten og robust sporingsbrikke festet på utstyret kommuniserer direkte med en GPS-enhet i bil og viser hvor det befinner seg i appen på mobilen.

– ViaTracks Find sparer oss for mye tid med å finne gjenglemt og kostbart elektroutstyr ute i felt, sier daglig leder Anders Guneriussen i AG Installasjon AS i Oslo i en pressemelding.

 – Verdifullt utstyr koster fra 10 000 til 30 000 kroner. Vi har fått mye bedre oversikt over utstyret. Det er vanskelig å anslå hvor mye investeringen i ViaTracks Find har spart oss i kroner og øre, men vi bruker mindre tid på å finne utstyret, og slipper arbeidet med å melde utstyret tapt til både politi og forsikringsselskap. – Vi er meget godt fornøyd med supporten til Devinco, som er raske med å respondere i tilfelle uforutsette hendelser, sier han.

Kostbart utstyr spores i app
– Over 60 produkter til AG Installasjon er i dag merket med ViaTracks Find og systemet var tilbakebetalt i løpet av noen få måneder. Det omfatter måleinstrumenter, stiger, byggestrømskap, pc-er, håndholdte terminaler, stillaser og tilhengere, sier Guneriussen. – Investeringen i ViaTracks Find gir kontroll med hvor utstyret befinner seg. Våre montører har lastet ned ViaTracks Find appen i sine smarttelefoner. Her har de egne oversiktslister på hvor utstyret befinner seg, hvem som brukte det sist, om det er forsvunnet eller ødelagt. Sporingsverktøyet har styrket det interne samarbeidet hos oss på en felles plattform. Vi slipper timelange søk etter utstyret på mail, sms og over telefonen. Systemet er synkronisert mot en GPS-enhet i alle våre biler, som gir oss stålkontroll på hvor både eget og felles utstyr befinner seg.

Full verktøyinformasjon
– Via Tracks Find gir installatører og andre håndverkere oversikt over verktøy, utstyr og maskiner på byggeplass eller på lager, sier produktsjef Ole Jørgen Ørsnes i Devinco AS i Trondheim. Han kan fortelle at sporingssystemet er utviklet i nært samarbeid med håndverkere.  – Sporingsbrikken som limes på utstyret har 7-års batterilevetid, er helt vanntett og ikke større enn en fem-kroning. Sporingsbrikken kommuniserer med vår elektroniske kjørebok som benyttes av over 20 000 kjøretøy i Norge. Informasjon om verktøyet og annet utstyr er kategorisert i lister som viser både eget og felles verktøy. Posisjonen på utstyret visualiseres også i et kart på mobiltelefonen. Utviklingen av ViaTracks Find har skjedd i nært samarbeid med våre kunder, som lenge har etterspurt et effektivt sporingssystem ute i felt. Oss bekjent er det ingen andre leverandører i Norge og verden for øvrig som har tilsvarende teknologi, påpeker han.

Lav investeringskostnad
- Alle biler med ViaTracks kan helt anonymt bidra med å spore opp utstyr ute i felt. Det betyr at alle som bruker vår elektroniske kjørebok er med i et ViaTracks delingssamfunn som bidrar til å finne igjen både eget og andres verktøy. Ønsker man kun å spore eget verktøy, kan administrator slå av denne funksjonen. Siden deling av slike data er helt anonymt og kostnadsfritt for alle brukere, vil imidlertid de aller fleste av våre kunder være med på en slik deling. Det oppleves dessuten som samfunnsnyttig å bidra til å redusere tap av verktøy og annet utstyr ute i felt, på tvers av alle håndverksfag og bransjer, understreker han.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår