Hallingtreff setter ny rekord

 
Hallingtreff setter ny rekordBildet: - PE som rørmateriale vokser innen en rekke markeder, og Hallingplast rundet i fjor en halv milliard kroner i omsetning, forteller markedssjef Sverre Tragethon, som også er daglig leder i Hallinglast AB i Sverige. Foto: Odd Borgestrand
Aldri tidligere har arrangørene av Hallingtreff ønsket flere deltakere velkommen til faglige og sosiale vannbransjedager i Hallingdal enn i år. 296 deltakere er det offisielle deltakerantallet på treffet, som startet mandag.

Men i tillegg til disse 296 er det også en rekke medlemmer av MEF Buskerud og et titalls ansatte i Hallingplast som blir med på deler av treffet som dagsbesøkende. Dette betyr at de fleste rammene er sprengt denne gangen.

- Ryktet om treffets popularitet som «tankesmie» og den gode sosiale rammen har spredt seg ytterligere ut, og dette er selvsagt noe vi setter stor pris på, sier Sverre Tragethon i en pressemelding.
Det samme sier medarrangørene, representert ved leder av den norske arbeidsgruppa i SSTT, Borghild T. Folkedal og leder av Rørinspeksjon Norge, Reidar Kveine.

Sterk vekst

- PE som rørmateriale vokser innen en rekke markeder, og Hallingplast rundet i fjor en halv milliard kroner i omsetning, takket være leveranser til vann- og avløpssektoren, energi og telekom, olje og gass, fiskeoppdrett, vei og bane. Selskapet, med sine 70 medarbeidere, har investert i nytt produksjonsutstyr og har dermed også økt kapasiteten betydelig, kunne markedssjef Sverre Tragethon fortelle under fabrikkdagen.
Maskinerte PE-rørdeler kommer også i økende grad inn på det norske markedet, som et tilskudd til den store verktøykassa for fornyelse og etablering av nye rørledninger.

Det grønne skiftet er på vei også i plastrørindustrien. Gjenbruk er allerede godt i gang på Hallingplast, og i løpet av et par års tid vil råvarer basert på fornybare kilder fra skogsinduestrien. Her er det snakk om restprodukter fra papirindustrien som blir fullverdige råvarer for PE- og PP-rør.
Noe av dette vil næringsminister Torbjørn Røe Isaksen få mer utdypende informasjon om når han besøker bedriften tirsdag.

Faglige oppdateringer

Årets treff er det 23. i rekken, og det har vært en fast tradisjon at treffet er innledet med besøk hos rørprodusenten Hallingplast. Hvert år er det nye faglige oppdateringer i tillegg til en rundtur i produksjonslokalene.  Et eget miniseminar om utfordringer og muligheter med styrt boring ble det også tid til. Her var det entreprenørfirmaet Steg Entreprenør som ga eksempler fra sine mange prosjekter der de benytter denne NoDig-metoden, der de i de fleste tilfellene også benytter PE-rør.

Sølvfargede menn

Det er store forventninger til årets Hallingtreff som fortsetter på Vestlia Resort på Geilo tirsdag og onsdag.  Møtelederne og ledere i programkomiteen, VA-rådgiverne Borghild T. Folkedal og Martina B. Svedahl, begge fra Asplan Viak, mener de kan presentere tidenes kanskje mest allsidige og spenstige konferanseprogram. Dette innledes med en historisk reise i norsk vannbransje, presentert av teknisk rådgiver i entreprenørselskapet Kjeldaas AS, Øystein Bjørløw.  Mange er spent på hva som ligger i hans åpningsforedrag, som har fått overskriften «kjønnsbalanse og sølvfargede menn».
Konferansedeltakerne vil også få et møte med næringsminister Torbjørn Røe Isaksen og direktør i Norsk Vann, Thomas Breen i tillegg til en rekke faglig sterke representanter både fra entreprenørsiden, rådgiversiden og ikke minst fra mange ledningseiere.

Stor bredde blant deltakerne

Kommuner og ledningseiere har dominert Hallingtreffet gjennom 23 år. Av de nærmere 3000 deltakerne som har funnet veien til Ål og Geilo gjennom disse årene viser statistikken at denne gruppa utgjør 51 prosent av alle deltakere. I år er det større bredde blant deltakerne på konferansen.
Blant årets deltakere utgjør kommuner og ledningseiere fortsatt den største andelen med 35 prosent. Entreprenører utgjør totalt 29 prosent, og deretter følger leverandører til vannbransjen med 20 prosent, rådgivere og grossister hver med 6,5 prosent, mens samleposten «andre» på 2,5 prosent dekker hedersgjester, inviterte forelesere og presse. 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår