Høye klimamål for ny gigantskole

 
Høye klimamål for ny gigantskole(Tegning: Bølgeblikk Arkitekter AS)
AKTUELLE PROSJEKTER: Bærum kommune er i gang med byggingen av nye Bekkestua skole. Kommunens største barneskole skal ha redusert klimagassutslippene betydelig i forhold til Tek-10, og skal tilfredsstille kravene til passivhusstandard samt BREEAM-sertifisering.

Rammene som politikerne har satt er at nye Bekkestua skole skal være den første i Bærum med plass til fire klasser på hvert av de syv trinnene. Kostnadsrammen er 380 millioner kroner, og bygget skal være klart til skolestart høsten 2019.

Barneskolen, som blir kommunens største, er vedtatt med strenge klima ogenergimål både under byggingen og når bygget er i drift. Klimagassutslippene skal være redusert med 35 prosent i forhold til referansebygget med tek 10-standard. Bygningen skal bli energigjerrig, og skal tilfredsstille passivhuskravene i NS 3701 og energimerke A etter energimerkeforskriften. Videre skal nye Bekkestua skole  BREEAM-sertifiseres og byggeplassen skal drives fossilfri.

Det er entreprenøren Hent AS som har fått i oppdrag å bygge den nye skolen. Arbeidet er i fang, og arbeidet med å reise bygningskroppen skal etter planen starte før jul. Byggherre Bærum kommune og Hent AS skal sammen søke å velge materialer og løsninger som ivaretar hensyn til lyssyklusskostnader for eiendommen.

I fremtidsplanene kommer det frem at tett-bygg-arbeider starter i mars 2018 og at bygget skal være tett tre måneder senere. Da starter også arbeidet med innredningen, mens overleveringen av den nye skolen skal skje 31. mai 2019 dersom alt går etter planen.

Nye Bekkestua barneskole blir på cirka 10.000 kvadratmeter fordelt over fire etasjer. Skolen bygges i nær tilknyting til eksisterende Bekkestua ungdomsskole og får dessuten Norges Toppidrettsgymnas i nabolaget.

FAKTA

Bekkestua barneskole

Bærum kommune

Akershus

Verdi: 380 millioner kroner

Byggestart: November 2017

Ferdig: Mai 2019

Tiltakshaver: Bærum kommune

Totalenrreprenør: Hent AS

Arkitekt: Bølgeblikk Arkitekter AS

RI Bygg/Anlegg, tekniske reguleringsplaner: Myklebust Øvrebø Arkitekter AS

RI Byggeteknikk: Multiconsult AS Fredrikstad

RI Elektronikk: ECT AS

RI Brannsikkerhet: AF Engineering AS

RI VVS/Klima, Ventilason:  Engenius Oslo AS

Stålentreprenør/sveis: Contiga AS

Betongentreprenør: Turboconstroi Norge AS

Grunnentreprenør fundament:  Seabrokers Fundamentering AS

Entreprenær bærkonstruksjon: Contiga AS

Heisentreprenør:  StartLift AS

Rivningsentreprenør:  Øst-Riv As

Grunnentreprenør:  Firing & Thorsen AS

Elektroinstallatør: Lys og Varme AS

Ventilasonsinstallatør: GK Inneklima AS

Rørlegger: GK Rør Oslo As

Om Byggfakta Live: Byggfakta Live-databasen inneholder mer enn 20 000 norske bygg- og anleggsprosjekter. Byggfakta Live leverer oppdatert informasjon om ca. 250 nye og 1100 eksisterende prosjekter hver uke til våre kunder.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår