Hun stortrives blant gutta

 
Hun stortrives blant guttaBildet: Daglig leder hos Arvid Hanstad AS, Henning Nilsen, har bare pent å si om det eneste rørleggerjenta i firmaet. Foto: Rune Midtskogen
Rørleggerlærling Tonje Athina Rud Engelberg er eneste jente i en mannsdominert bedrift.

Av Rune Midtskogen

Tonje Athina Rud Engelberg kjedet seg da hun jobbet i butikk, men da hun kom inn i rørleggerfaget skjønte 25-åringen at hun hadde funnet det rette.

I dag jobber den blide 25-åringen som rørleggerlærling hos den Godkjente våtromsbedriften Rørlegger Arvid Hanstad AS på Stange i Hedmark. Hun har 2 ½ år igjen av lærlingetiden, men har for lengst bestemt seg for at hun ønsker seg fast jobb her.

– Rørleggerfaget er supert! Her har jeg fått tillit fra første dag, og allerede prøvd meg på det aller meste. Jeg hadde hørt mye fint om firmaet, og det stemte. Det morsomste er grøfting og bunnledning, sier Tonje Athina smilende.

Fagrådet for våtrom møter 25-åringen over en kopp kaffe hos den solide hedmarksbedriften i Stange sentrum. Rørleggerbedriften har i dag 30 ansatte – hvorav to damer. Tonje Athina er den eneste rørleggerdama.

– Jeg har alltid glidd godt inn sammen med gutta. Da jeg var yngre fikk jeg alltid guttevenner. Jeg har tre brødre som alle er håndverkere, så å jobbe i et mannsdominert yrke er null problem. Det rett og slett veldig bra. Her er det også et godt arbeidsmiljø, skryter hun.

–Tonje Athina klarer seg veldig bra. Hun har bein i nese, god arbeidsmoral og er interessert, sier rørleggermester og daglig leder Henning Nilsen til Fagrådet for våtrom.

25-åringen har jobbet siden hun var 14 år. Og med tre storebrødre er hun godt vant til å måtte ta i et tak.
– Brødrene mine mente at rørlegger kunne passet godt til meg, og det hadde de rett i. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier hun smilende. 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår