Kompetansesenteret på Ås formelt stiftet

 
Kompetansesenteret på Ås formelt stiftetIllustrasjon: NMBU
Vannbransjens eget kompetansesenter innen vann- og avløpsinfrastruktur ble nylig formelt stiftet som aksjeselskap.

Bak selskapet står nå en samlet vannbransje som vil utvikle et felles senter som skal ha fokus på fremtidsrettet teknologi og håndtering av vann over og under bakken.

Senteret lokaliseres til Ås i Akershus, og en nær tilknytning til NMBU sikrer gode koblinger mellom utdanning, forskning og praktisk anvendelse.

Senteret skal være en attraktiv fasilitet for kurs og opplæring innen fullskala ledningsnett av alle typer og dimensjoner. Videre skal det være et senter hvor ny ledningsteknologi og øvrig vanninfrastruktur kan demonstreres og testes og hvor det kan drives utdanning og forskning. Hit skal brukerne komme for å lære, opparbeide ny kunnskap og utvikle nye produkter og tjenester. Senteret vil ha en modulbasert oppbygging som legger til rette for en trinnvis utvikling tilpasset ønsker, behov og finansiering.

Aksjeselskapet eies 60 % av offentlige eiere hvor de største kommunene, NMBU og Norsk Vann er inne. 40 % av aksjene eies av private aktører, som utgjøres av produsentfelleskap i VVP-VA, NRF og Basal, samt bransjeorganisasjonene Rørinspeksjon Norge, MEF, SSTT og RIF. Sammen skal disse nå sikre at senteret bygges og fylles med innhold og tjenester fram mot en planlagt åpning i andre halvår 2021.

Staten har bidratt med om lag halvparten av kapitalbehovet på vel 40 mill. kr, resten av finansieringen kommer fra de største ledningseierne, Norsk Vann, MEF og produsentene. For å komme helt i mål med finansieringen fikk kommuner på Østlandet nylig invitasjon til å bidra økonomisk.

Kilde: Norsk Vann

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår