Krever 500.000 kroner for pressestand

 
Krever 500.000 kroner for pressestandBildet: Daglig leder i VVS-foreningen, og daglig leder i Skarland Press, Thor Jostein Egeland, ønsker pressen velkommen til å dekke VVS- dagene, men utdeling av fagblader og stand-plass betyr en pris på 500.000 kroner. Foto: VVS-foreningen
Arrangørene av VVS-dagene 2018 ønsker pressen velkommen til å dekke arrangementet. Samtidig krever man at alle andre fagblader enn Skarland Press sine publikasjoner må bli mediepartner, til en pris av 500.000 kroner, for å kunne dele ut egne blader under messa.

Av Odd Borgestrand

Skarland Press og VVS-foreningen har i år invitert fagpressen til å bli mediepartnere. Så langt har arrangørene inngått avtale med fagbladene Norsk VVS, Rørfag og Byggdrifteren, blader som blir utgitt av arrangøren selv, Skarland Press. Arrangørene skriver på sine nettsider at de har gjort dette «for å sikre bredest mulig markedsføring for VVS-dagene 2018». 

Mediepartnere
Disse tre Skarland-titlene er, som offisielle mediepartnere, i skrivende stund de eneste som har tillatelse til å distribuere sine fagblader på messen. For å få samme mulighet, må andre fagblad inngå «mediepartnerskap» for den nette sum av 500.000 kroner.
Ansvarlig redaktør for fagbladene Byggfakta og VVS aktuelt, Pål Engeseth, mener denne strategien fra arrangøren tenderer til ren og skjær proteksjonisme.

Ekskluderende
- Med et samlet opplag på nærmere 20.000 har vi i alle år sørget for solid promotering og omtale av VVS-dagene, både i magasiner og på våre nettsider. Vi finner det nærmest proteksjonistisk at arrangøren, ved å kreve en halv million kroner for å bli såkalt «mediepartner» i realiteten forfordeler egne fagblader. Det er trist at en messearrangør på denne måten nærmest ekskluderer deler av bransjen fra å delta på en fornuftig måte, sier Engeseth.
- Vi har også fått beskjed om at våre to andre bransjerelaterte produkter Produktfakta og Prosjektinformasjon (Byggfakta Live) må ut med samme sum (500.000 kroner), for en messestand. Dette er et greit bevis på at arrangørene ikke ønsker vårt selskap innenfor dørene, sier Engeseth.
Produktfakta er landets største produktdatabase mot proffmarkedet, med 80.000 abonnenter.

Uanstendig
Engeseth understreker at han har forsøkt å komme fram til en rimelig avtale med arrangøren, uten å lykkes.
- For vårt selskap er 500.000 kroner svært mye penger, og vi opplever det som uanstendig og umoralsk å sette en slik inngangsbillett, mener han.
Om dette vil få konsekvenser for Byggfakta og VVS aktuelt sin redaksjonelle dekning av VVS-dagene, ønsker ikke Engeseth å kommentere nå.
- Vi håper arrangørene tar til fornuft og tilbyr andre fagblader en standplass med mulighet for å dele ut blader og materiell, på samme vilkår som andre utstillere, sier Engeseth.

Gratis pressesone
Daglig leder i VVS-foreningen, og Skarland Press, Thor Jostein Egeland, sier VVS-dagene ønsker å legge forholdene til rette for arbeidende presse og fotografer.
- Derfor etablerer vi en pressesone i år hvor det, i motsetning til om man har en egen stand, er gratis å delta. Å dekke messa, bruke pressemeldinger og hente inn annonser fra utstillere, står man helt fritt til å gjøre hvordan man selv vil, sier Egeland.
- Å være mediepartner på messa betyr å kunne distribuere bladene sine fritt til besøkende, noe som har en markedsverdi hver enkelt partner står fritt til å forhandle på. Husk også at alle våre inntekter føres tilbake til bransjen i form av kurs og møteplasser, fagbøker, e-læring, fagblader, stipendordninger, drift av lokallag, rekrutteringsarbeid og myndighetskontakt. Det utbetales dermed ikke overskudd til noen eksterne eier, som kun er inne for å profitere på bransjen, sier Egeland.

Støtter ikke utenlandsk aktør
Thor Jostein Egeland avslutter med følgende klare melding:
- Byggfakta Docu må klare å se at det er forskjell på en ren kommersiell aktør som Byggfakta Docu, med utenlandsk eier - og en ideell interesseorganisasjon som VVS-foreningen, der overskuddet tilbakeføres til bransjen og medlemmenes utvikling.

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår