Med flomsikring i porteføljen

 
Med flomsikring i porteføljenBildet: Paul Stalsberg, salgssjef i HauCon Norge AS viste blant annet frem IBS, demonterbart flomvern for bygninger. Her illustrert foran et garasjeanlegg. Foto: Bjørn Laberg
BYGG REIS DEG 2019: Klimaendringer, inkludert mer styrtregn og flomskader, er allerede godt dokumentert. Røyken-bedriften HauCon er nå på markedet med flomvernsystem i aluminium, som både sikrer infrastruktur, landskap og bygninger.

Av Bjørn Laberg

- Vi har nå levert et IBS flomsikringssystem til Dalen i Telemark, der elva Tokkeåi skaper store oversvømmelser, nesten hver eneste vår. På toppen av en flomvoll er det derfor støpt en murkant, hvor innfesting av flyttbare og stablede flomvernsystemer i aluminium gjør det mulig å demme opp for en 200- årsflom, sier Paul Stalsberg, salgssjef i HauCon Norge AS, til Byggfakta.

Systemet kan monteres opp på kort tid ved varsel om flom. Samtidig er systemet solid nok til å tåle drivende gjenstander, som trær og isflak.

- Det støpes inn en fot i murkanten. Aluminiumsystemene ligger på et beredskapslager, 500 meter unna, og hele flomvernsystemet kan monteres opp på kort tid, ved et varsel om flom i elva. Systemet er svært enkelt å stable opp, sier Stalsberg.

Bildet: Flomsikringssystemet som ble montert i Dalen i Telemark. Foto: HauCom

- Siden det er flere bygninger og bolighus bak flomvollen, ville man unngå et permanent, høyt flomvern som sperret for sikten. Derfor valgte man et demonterbart system som dette, men alternativt kunne man også valgt en løsning med glassvegger, fra den samme produsenten, tyske IBS. Disse tåler like mye påstand av vannmasser, trær og isflak som et demonterbart flomvern i aluminium, understreker han.

- Disse flomvernløsningene har vi bare hatt i vårt produktsortiment i knapt ett år. Derfor er Bygg Reis Deg en glimrende anledning for HauCon å vise fram et produkt som - dessverre, kan du si – er svært relevant for de vær- og klimaforhold vi nå opplever, sier Stalsberg.

Bedriften leverer også et tilsvarende, demonterbart flomvern for bygninger og mindre installasjoner. - Disse har vi levert til prosjekter i Sætre og Holmestrand, blant annet, sier han.

- Våre salgskanaler går ikke gjennom grossistleddet. Vi jobber direkte ut mot entreprenører og utbyggere. Messen her på Lillestrøm gir oss en flott mulighet til å nå både beskrivende ledd og entreprenører, og så langt har vi opplevd solid respons og godt besøkt stand. Fra før er HauCon mest kjent for armeringstilbehør, betong- og kjemiprodukter, forskalinger og fugeløsninger. At vi nå også har flomsikringssystemer i vårt sortiment, gir oss flere markedsmuligheter, og utsikter til mange spennende prosjekter, sier salgssjef Paul Stalsberg avslutningsvis.

HauCon så dagens lys i 1994, og i fjor omsatte bedriften for over 400 millioner kroner. HauCon-gruppen har avdelinger i Norge, Danmark og Finland, og har lager og salgskontorer i Røyken, Oslo, Stavanger, Bergen, Ålesund og Trondheim, med omlag 60 ansatte.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår