NITO har rundet 92.000 medlemmer

 
NITO har rundet 92.000 medlemmerNITO-president Trond Markussen.
NITO befester posisjonen som Norges største fagorganisasjon for ingeniører og teknologer.

- Vi har passert nok en milepæl. En ting er at vi kan kose oss med et lite ordspill, men det viktigste er at NITO vokser. Jeg tror ingen av oss drømte om å bli så store da vi under kongressen i 2003 feiret medlem 50. 000, sier president i NITO Trond Markussen i en pressemelding.

Markussen poengterer at størrelse henger sammen med tyngde og gjennomslagskraft.

- Vi merker det godt når vi, på vegne av medlemmene, forhandler fram gode bank- og forsikringstilbud.

- NITO blir i også økende grad lyttet til av myndighetene i spørsmål som betyr mye for medlemmene generelt eller for enkelte medlemsgrupper. I vår fikk vi for eksempel gjennomslag for at ledigmeldte ingeniører kan ta kompetansegivende utdanning og samtidig beholde dagpengene. Her betyr selvfølgelig størrelsen på organisasjonen mye, i kombinasjon med langsiktig og godt arbeid fra tillitsvalgte og ansatte.

NITO sikrer dine rettigheter
Når ingeniører og teknologer blir medlem i NITO, kommer de til en stor organisasjon som har muskler til hjelpe medlemmene, gi dem trygghet i hverdagen og arbeidslivet og utvikle nye tjenester og tilbud. 

- Jeg vil trekke fram lagarbeidet som gjør at vi klarer dette: Studentorganisasjonen, lokalavdelingene våre, bedriftsgruppene og hovedstyret med sekretariatet. Alle bidrar med sitt, og vi blir stadig mer profesjonelle i rekrutteringsarbeidet. Så må vi bli enda flinkere til å beholde medlemmer, jeg tenker særlig på dem som er nye i arbeidslivet.

Det er viktig å organisere seg
Det er mange gode grunner til at du skal organisere deg. NITO ivaretar interessene til teknologer og ingeniører og er landets største fagorganisasjon for denne gruppen. Vi bidrar til å sikre dine rettigheter og fremme ingeniørenes og teknologenes stemme i samfunnsdebatten. Sterkere fellesskap, tryggere hverdag.

- Det beste verktøyet for omstilling er samarbeid og dialog. Det har vi gjennom trepartssamarbeidet i arbeidslivet, både lokalt på arbeidsplassen og på samfunnsnivå. Det krever at en høy andel av arbeidstakere og arbeidsgivere velger å organisere seg. Derfor er vår viktigste oppgave å sørge for oppslutning om det organiserte arbeidslivet.

- Neste milepæl er 100. 000 medlemmer. Jeg vet det er et tøft mål, men med den entusiasmen og profesjonaliteten vi har i organisasjonen sier jeg bare: Det skal vi klare, avslutter Markussen.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår