Nybygg av avfallsorteringsanlegg i Stokka

 
Nybygg av avfallsorteringsanlegg i Stokka
VVS aktuelt lanserer med litt jevnere mellomrom på våre nettsider et nytt spennende prosjekt hentet ut fra vår prosjektdatabase Byggfakta Live. Ukens prosjekt til en verdi av ca. 240 mill. Kr og et areal på ca. 11.000 m2 er Stokka avfallsorteringsanlegg.

IVAR skal bygge et sorteringsanlegg for restavfall, papir og plast like ved siden av IVAR gjenvinningsstasjon Forus. Siden 2007 er det utført et større kartleggingsarbeid for å finne robust teknologi og driftserfaringer for å sortere ut ressursene fra restavfallet. Resultatene fra dette arbeidet er beskrevet i et forprosjekt som har vært beslutningsgrunnlag for vedtaket om å bygge sorteringsanlegget. Avfallssorteringsanlegget med vaske- og ekstruderingsanlegg blir det første anlegget i verden der hele prosessen utføres i én fabrikk.

Byggestart: desember 2015
Ferdigstillelse: juli 2017
Tiltakshaver: IVAR IKS
Prosjekteringsleder: J. Tufteland AS
RI Reguleringsplan: Asplan Viak AS
Arkitekt og RI for alt annet: Pds Protek AS
Maskinutleie: SUTCO RecyklingTechnik GmbH

Masseutskifting er planlagt å starte opp september/oktober 2015. Mepex Consult AS er valgt til detaljprosjektering av prosessanlegg.

Kilder: byggfaktadocu.no og ivar.no
 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår