Nye Transporter 6.1 debuterer på «Bauma 2019»

 
Nye Transporter 6.1 debuterer på «Bauma 2019»Bildet: Transporter 6.1 blir vist på «Bauma 2019» som varebil og pick-up med dobbelkabin. Foto: VW
Etter verdenspremieren på Multivan 6.1 i februar, viser nå Volkswagen Nyttekjøretøy for første gang frem den nye Transporter 6.1. Det skjer på «Bauma 2019» i München.

 Bauma 2019 er regnet for å være verdens største messe for anleggsmaskiner og verktøy av alle slag. Fra 8. til 14. april er det der ventet over en halv million besøkende fra mer enn 200 land.

- Den nye Transporter T6.1 vil debutere i München med et rikere utvalg karosserivarianter enn noen gang tidligere: Ren varebil, personbil og som pick-up med singel- og dobbelkabin. Med denne spennvidden tilbyr Volkswagen Nyttkjøretøy det perfekte redskap for enhver transportutfordring i denne sektoren, skriver VW i en pressemelding.

Mer sikkerhet med nye førerassistentsystemer

Volkswagen Nyttekjøretøy har bevisst valgt tallbetegnelsen 6.1 for denne oppdateringen av den sjette generasjonen Transporter. Grunnen er at det er gjort større tekniske endringer enn ved en normal modelloppdatering. Ett eksempel er omleggingen fra hydraulisk til elektromekanisk styreservo – en systemendring så kompleks at den vanligvis bare gjøres når en helt ny modell utvikles.

Som et resultat av denne endringen, kan et helt spekter av førerassistentsystemer introduseres. Eksempler er «Lane Assist» (bruker aktive styreinngrep for å holde kjøretøyet innenfor sitt kjørefelt), «Park Assist» (parkering med automatisk styring), sidebeskyttelse (varsel dersom kjøretøyet kommer faretruende nær hinder eller fotgjengere), «Rear Traffic Alert» (gir økt sikkerhet ved rygging) og «Trailer Assist» (som takket være automatiske styreinngrep gjør rygging med tilhenger til en lek).

Både som varebil og kombinertbil vil Transporter 6.1 få «Cross Wind Assist», som stabiliserer kjøretøyet dersom det blir utsatt for kraftig vind, for eksempel på en bro. «Post-Collision Braking System» og «Hill Start Assist» blir også standard.

Flere nyheter i Transporter 6.1:

- Digitalisert interiør gir nytt dashbord
- Nytt infotainmentsystem: MIB3 med opptil 9,2 tommers display og integrert eSIM
- Trådløs tilkopling av Apple CarPlay®
- 230-volt stikkontakt og opptil 3300 mm kollilengde
- Nytt utstyrsnivå
- Ny familiefrontdesign
- Euro 6-TEMP-motorer fra 90 til 199 hk
- Helelektrisk utgave med over 400 km rekkevidde (NEDC)

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår