Nytt konsept for sikrere kjøling av styreskap

 
Nytt konsept for sikrere kjøling av styreskapTil venstre: For dørkonstruksjon: det optimale klimakontrollerte området når ikke skapveggen. Midten: For sideveggmontering til venstre: alla komponenter er optimalt samlet i det kjølige området. Til høyre: de mellomrommene som er stengt av for luftsirkulasjon er fri for hindringer.
Rittal, Eplan og Phoenix Contact presenterer et nytt integrert konsept for effektivere og sikrere konstruksjon, kjøling og drift av styreskap for kontroll- og automasjonsutstyr. Konseptet ble først lansert på automasjonsmessen 2015 SPS IPC Drives i Nürnberg og er nå aktuelt for det skandinaviske markedet.

Begrepet «Thermal Design Integration» gir nye

Mulitheter for den standardiserte utformingen av energieffektive styreskapmed kjøleløsning. Med et integrert konsept og virtuell teknologi, kan bedrifter unngå konstruksjonsfeil i løsninge og forhindre unødvendig driftstopp og servicetelefoner. Dermed reduseres kostnadene og samtidig øker prosesskvaliteten.

 

Fra data til kjøling

I konseptet inngår digitale produktdata, programvarebasert prosjektplanlegging og nyutviklede løsninger for klimatisering. Teknologien innebærer at konstruktøren kan verifisere sine oppsett for klimareguleringen og interaktivt få tiltak for best mulig løsning.

 

Forhindre «hot spots»

Programvaren Eplan Pro Panel er en nøkkel for «Thermal Design Integration». Eplan Pro Panel vil høsten 2016 komme med funksjoner som gir ulike farger på de foreslåtte komponentene, avhengig av maksimal varmetap i forhold til størrelsen, dvs. varmebelastningens tetthet. Det gir konstruktøren en smart veiledning for å unngå «hot spots».

 

Konstruktøren kan også få kunnskap om hvordan varmebelastningstettheten fordeles i hele skapet. Hvis det er ubalanse i fordelingen, kan dette korrigeres ved å endre på tegningen i oppsettet. All nødvendig informasjon er tilgjengelig som enhetsdata via Eplan Data Portal.

 

Data for komponenter

Phoenix Contact er første komponentleverandør i Eplan Data Portal med relevant enhetsdata for å integrere komponenter, inkludert verdien for maksimalt varmetap, minste avstand og flytretninger om enheten har en egen ventilasjon.

 

Områder som må være fri for luftsirkulasjon og områder med ideelle klimaforhold vises grafisk ved bruk av Rittals løsninger for klimakontroll. Konstruktøren får dermed visuell hjelp for å sammenligne komponenters montasjeposisjoner i forhold til kjøleanleggets kritiske faktorer. De nødvendige data vil inngå som en del av Rittals produktdata for hver kjølekomponent.

 

Verdensledende

Bak begrepet «Thermal Design Integration» står Eplan som utvikler CAE-løsninger og hjelper bedrifter til å optimalisere sine tekniske prosesser, Phoenix Contact som er verdensledende for komponenter, system og løsninger innen elektronikk og automasjon samt Rittal som er verdensledende systemleverandør for skap, strømfordeling, klimatisering, IT-infrastruktur samt programvare og service.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår