Nytt produktsortiment til VA-markedet

 
Nytt produktsortiment til VA-markedetBilde: Arnfinn Wiken, internsalgssjef hos Ulefos Esco,(t.v.) og Egil Stokken, konsernsjef i Ulefos-Gruppen.
Fra og med 1. oktober finner en historisk endring sted hos Ulefos AS. VA-leverandøren får ny underleverandør, og fra nå av produserer de ventiler og armaturer selv.

I februar i år ble Ulefos Esco AS, tidligere Kongsberg Esco AS, en del av Ulefos-Gruppen. Ulefos Esco er Norges ledende produsent av ventiler, armaturer og rørdeler. Kompetansen og produktene tilført Ulefos–Gruppen gjennom Ulefos Esco AS, legger til rette for at man nå kan tilby et unikt, egenprodusert sortiment rettet mot VA-markedet.

– Dette er historisk og fryktelig spennende! To av Norges mest tradisjonsrike og innovative produsenter til vann- og avløpsmarkedet forenes under en og samme logo, Ulefos-Gruppen. To selskaper med både vilje og evne til fornyelse og innovasjon står sammen som en betydelig og styrket leverandør, sier konsernsjef i Ulefos-Gruppen, Egil Stokken.

Lange tradisjoner
Ulefos Esco AS ble grunnlagt i Kristiania i 1877, og har, på lik linje med de øvrige selskapene i Ulefos-Gruppen, lange og solide tradisjoner. Selskapet har vært på både svenske og danske hender siden slutten av 70-tallet, men har vært norskeid siden 2007, da det ble oppkjøpt av den sentrale bedriftsledelsen. Ulefos Esco AS er i dag eneste norske produsent av ventiler, armaturer og rørdeler for vannforsyning, og inngår nå som en av tre produksjonsbedrifter i Ulefos-Gruppen. De øvrige produksjonsbedriftene er Ulefos Jernværk AS på Ulefoss og Niemisen Valimo OY i Finland, begge produsenter av kumlokk og gategodsløsninger.

Økte ressurser
Arnfinn Wiken er en av de tidligere eierne i Kongsberg Esco. Han fungerer nå som internsalgssjef hos Ulefos Esco, og sikker på at endret eierskap vil være positiv for både Ulefos Esco og Ulefos-Gruppen.
– Dette synes vi er en svært spennende og positiv utvikling, for begge parter. Oppkjøpet av Ulefos Esco vil bety økte ressurser til utvikling av innovative og kundetilpassede produkter og løsninger til fremtidens VA- marked i Norge og Norden, sier Wiken.

Få endringer for kundene
Ulefos AS er nå ansvarlig for alt salg til det norske markedet. Det «nye» salgskorpset består av alle de «gamle» selgerne fra Ulefos Esco og Ulefos AS, nå en større og styrket enhet med enda mer kompetanse og erfaring enn før. De fleste salgskonsulentene vil nå ha både VA-produkter og gategods i produktporteføljen sin.
- Kundene skal ikke merke særlig forskjell fra slik det har vært tidligere, annet enn at selgernes produktsortiment vil være utvidet. Gamle Ulefos Esco-kunder vil i stor grad kunne forholde seg til de samme selgerne som tidligere. Og selgerne fra Ulefos AS er de samme som før, sier Arnfinn Wiken.

Innovasjon og produktutvikling
Ulefos-Gruppen tilbyr produkter og tjenester som er utviklet for og spesialtilpasset nordiske forhold, i nært samarbeid med sluttbrukerne. Ulefos Esco har tradisjoner for det samme. Selskapet satser stort på produktutvikling og innovasjon, og har hatt stor suksess med den egenutviklede sluseventilen Aquosus, et svært fleksibelt, lett og miljøvennlig produkt, som fra nå av vil være selve flaggskipet i Ulefos-Gruppens VA-sortiment.

Klare for nye utfordringer
Ulefos Esco har tidligere hatt størst fokus på det norske markedet, men selskapet har også hatt betydelig eksport, til Skandinavia og EU. Fra nå av skal Ulefos Esco fortrinnsvis levere til Ulefos-Gruppen, i Norge, Sverige, Danmark og Finland.
– Vi har stor produksjonskapasitet, og er klare til å møte en økt etterspørsel. Vi er topp motiverte og klare til å møte nye utfordringer i et for oss velkjent marked, sier Arnfinn Wiken.

Startskuddet for Ulefos-Gruppen går 1. oktober.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår