Olimb skal rørfornye i Porsgrunn

 
Olimb skal rørfornye i PorsgrunnBildet: Olimb Rørfornying installerer strømpeforing avløp i Porsgrunn. Foto: Porsgrunn kommune
AKTUELLE PROSJEKTER: Porsgrunn kommune fortsetter sin satsing på gravefri fornyelse av VA-nettet med Olimb Rørfornying som leverandør på strømperenovering avløp.

Olimb Rørfornying har blitt tildelt ny rammeavtale med Porsgrunn kommune om rørfornying avløp og går med det inn i sin tredje avtaleperiode på rad i kommunen. Kontrakten ble vunnet i konkurranse med tre andre tilbydere.

Den nye rammeavtalen, som har en varighet på 1 år med opsjon på ytterligere tre år (1+1+1), skal dekke Porsgrunn kommunes behov for strømperenovering av avløp fellesledninger, overvann- og spillvannsledninger, samt renovering av kummer og gjentilkobling av private stikkledninger. Kontraktssummen er på 6 millioner kroner (første år).

Høy fornyelsestakt med No-Dig

Porsgrunn kommune har cirka 800 km VA-ledninger totalt, med en gjennomsnittsalder rundt 45 år. Prosjektleder på Kommunalteknikk, Stig Hernholm, forteller at kommunen tok i bruk gravefrie metoder (No-Dig) allerede midt på 80-tallet, og at det har vært avgjørende for å holde tritt med vedlikeholdsetterslepet på det kommunale ledningsnettet.

- I 2020 og de neste to årene fornyer vi cirka to prosent av ledningsnettet. Det hadde vi ikke klart uten å bruke NoDig-metoder, sier Hemholm.

To prosent ledningsfornyelse er langt over gjennomsnittet for norske kommuner (rundt 0,7 prosent), og muligens en av de høyeste fornyelsesgradene i landet. For å nå sine ambisiøse mål benytter kommunen flere ulike NoDig-metoder, og gjerne i kombinasjon med hverandre i samme prosjekt. I hovedsak er det snakk om utblokking og inntrekking på vann, og strømperenovering på avløp. Omtrent 3,5 kilometer med avløpsledninger blir rehabilitert med strømpe i løpet av 2020.

En av de beste på No-Dig

Stig Hernholm er stolt av innsatsen som gjøres i kommunen for å fornye VA-nettet så effektivt og skånsomt som mulig for Porsgrunns innbyggere.

- Vi er flinke til både å tenke å gjøre, og vi vurderer faktisk alltid No-Dig først. Det er ikke noe vi bare sier.

Han tror at Porsgrunn befinner seg høyt oppe blant norske kommuner når det gjelder kompetanse på No-Dig, takket være mange års erfaring og kontinuerlig fokus på utvikling og forbedringer innen VA-fornyelse.   

Tillitserklæring

Salgssjef i Olimb Rørfornying, Svein Rune Myhre, er helt enig i at Porsgrunn stiller i en særklasse.

- Olimb installerte den første strømpen i Porsgrunn for mer enn 30 år siden, og vi er imponert over måten kommunen gjennom så mange år har prioritert NoDig-løsninger og jobbet målrettet med oss og andre leverandører for å finne stadig bedre løsninger på utfordringer i VA-nettet. Det er en tillitserklæring å bli valgt som samarbeidspartner videre på avløpsrenovering, sier Myhre.

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.


 

Last gjerne også ned våre rapporter. Rapportene er basert på data registrert i Byggfakta sin prosjektdatabase. Disse inneholder detaljert informasjon om pågående, planlagte og gjennomførte byggeprosjekter.

 

 

 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår