Overnaturlig energisentral testes ut i Oslo

 
Overnaturlig energisentral testes ut i OsloProfessor Oddbjørn Sjøvold (t.v) får en energisentral for testing av oppfinner og fysiker Siegfrid Prantl i Clima Best Board i Østerrike. Direktør Christine Prantl viste  Helge og Svenske Folkestad produksjonslokalene, men selv ikke importørene får tilgang til lokalene.
14.02.11: Clima Best Board energisentral skal lanseres for det skandinaviske markedet i høst. Det bekrefter Helge Folkestad, som nå har etablert generalimport-firmaet MultiEnergi AS for salg av sentralen i Norge, Sverige og Danmark.
14.02.11: Clima Best Board energisentral skal lanseres for det skandinaviske markedet i høst. Det bekrefter Helge Folkestad, som nå har etablert generalimport-firmaet MultiEnergi AS for salg av sentralen i Norge, Sverige og Danmark.
Av Odd Borgestrand
Innsbruck, Østerrike 

Professor Oddbjørn Sjøvold ved seksjon for energi og miljø ved Høgskolen i Oslo vil lede et testprogam for å kvalitetssikre at ytelse av varme og kuldeeffekten er i samsvar med den østerriske oppfinner Siegfrid Prantls påstand om effekt på 20 kW med et forbruk opp til fem kW. Flere fagmiljøer er sterkt skeptiske til den nye energisentralen fra Østerrike, som mange mener strider mot naturens lover.

Sjøvold har vært på en to dagers studietur til Best Board produsenten i Østerrike og sier til VVS aktuelt at han er nysjerrig men skeptisk til den nye energisentralen. Han mener sentralen fortjener en seriøs og uhildet test, og Sjøvold ser fram til å gjennomføre en omfattende test av sentralen i Oslo. Disse testene skal etter planen starte opp i begynnelsen av april. Sjøvold vil knytte til seg noen av landets fremste energieksperter under testperioden. 

Fungerte godt
Etter demonstrasjon av sentralen i en stor bolig i Syd-Tyrol kan vi slå fast at sentralen fungerte godt både med tanke på oppvarming og kjøling av to boenheter som begge var på 240 kvadratmeter.
Sjøvold mener muligheen for å hente ut 20 kW med et inntak på opp til fem kW kan skje gjennom en elektrolyseprosess der det produseres et høyt temperaturnivå. Kompressoren i sentralen løfter ytelsen opp til et visst nivå og i tillegg kan det dreie seg om en kjemisk spissing, tror Sjøvold. 

Produksjonen i gang
Den østerriske oppfinneren Siegfrid Prantl ble i 2004 hedret med en internasjonal energi og teknoloigipris for sin utvikling av Best Board varmelister. Nå har han forsket i seks år på produktet som han mener vil være et stort steg videre innen klimavennlig og miljøvennlig energiproduksjon.
Tre hundre medarbeidere i ulike selskaper er nå i gang med produksjon av de første sentralene som leveres ut på markedet. 6000 enheter er bestilt til de britiske øyer og vil bli levert over en treårs periode. Helge Folkestad har foreløpig fått tilsagn om ca 100 sentraler i 2011.

Energisentralen er på størrelse med et kjøleskap og Siegfrid Prantl og Clima Best Board mener de kan levere en sentral med optimalt inneklima med ekstremt lavt energiforbruk. Ingen gjester får tilgang til produksjonslokalene, og oppfinneren er også meget tilbakeholden med å utlevere teknisk informasjon om energisentralen. Bedriften er de siste to årene utsatt for flere spionasjeforsøk og familien Prantl er også truet på livet på grunn av sin oppfinnelse.

Spionasje og trusler
VVS aktuelt fikk være med som observatør under demonstrasjonsturen i Østerrike og Italia sammen med Sjøvold og et par potensielle kunder av MultiEnergi AS.  Vi bringer reportasje i neste utgave av VVS aktuelt med mer om tekniske spesifikasjoner og den dramtatiske historien om industrispionasje og drapstrusler .
comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår