Prestisjefylt pris for HYSS

 
Prestisjefylt pris for HYSSBildet: Free Energys HYSS-system bygger på kjent og utprøvd teknikk, som er optimert for å utnytte solvarmen fullt ut sammen med en varmepumpe.
Nasjonal ENERGY GLOBE Award 2015 gikk til Free Energy Innovation AS.

Prisoverrekkelsen ble utdelt av handelsråd Albrecht Zimburg fra den Østerikske Ambassade i Sverige og fant sted i Teknobyen Innovasjonssenter i Trondheim 12. Mai 2015. Tilstede var ledelsen og styret i Free Energy Innovation AS og representanter fra Innovasjon Norge, sammen med personer som har bidratt til realiseringen av HYSS- systemet.

Med fokus på maksimalt energiutbytte fra solen hele året, har Free Energy Innovation AS utviklet HYSS- Hybrid Solar System. Hybrid står for en integrert kombinasjon av solvarmesystem og den nye generasjonens varmepumper. Prosjektet er støttet av Innovasjon Norge og Norges Forskningsråd.

Med utgangspunkt i at den samlede solinnstrålningen på jordkloden i løpet av 1 time tilsvarer hele verdens energiforbruk i et helt år stilte Free Energy spørsmålet: Hvorfor har det ikke blitt installert mer solvarmesystem?
Free Energys misjon er å bidra til en verden med mer bærekraftig miljø og reduserte energikostnader i bygninger, ved maksimal utnyttelse av solenergi. Free Energys visjon er å tilby solbaserte energisystemer som kan levere all den energien som bygninger behøver.

Om ENERGY GLOBE Award:

• ENERGY GLOBE Award ble grunnlagt I 1999 av den Østerikske energi pionéeren Wolfgang Neumann og er i dag en av de mest prestisjefylte miljøpriser.

• Juryens begrunnelse for tildelingen av Nasjonal ENERGY GLOBE AWARD er gjort på bakgrunn av en installasjon i Sverige:
«Termisk solenergis effektivitet er 3-4 ganger høyere enn for tradisjonelle solceller. Allikevel har ikke utviklingen av termiske solfangere hatt den utviklingen man kunne forvente. Free Energy Innovation AS har utviklet et unikt hybrid solsystem som kombinerer solindustrien med varmeindustrien som ivaretar et byggs krav til varmtvann og oppvarming uten komplementære varmekilder.»

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår