Rørlegger-lærlingene fikk besøk av kronprinsen

 
Rørlegger-lærlingene fikk besøk av kronprinsenPraten gikk lett mellom kronprinsen og lærlingene.
Fem rørleggerlærlinger kjemper en hard kamp om NM-tittelen og innlagte svenneprøver under Bygg Reis Deg. Fra tirsdag til lørdag jobber de iherdig med oppgavene sine. Onsdag fikk de besøk av Kronprins Haakon.

Tore Kubberød (tekst og foto)

Fem rørleggerlærlinger har kvalifisert seg til NM-finalen som finner sted under årets Bygg Reis Deg på Lillestrøm. På hver sin stand jobber de iherdig med den omfattende oppgaven mens publikum kan bivåne hvordan rørleggerlærlingene jobber.

Bygg Reis Deg 2017 åpnet sine dører onsdag, men allerede klokken 12.00 tirsdag startet de fem NM-finalistene på sine oppgaver. Fram til klokka 19.00 hver dag jobber de steinhardt med oppgavene bare avbrutt av en times lunsjpause.

– Oppgaven vi har fått virker grei, men den er omfattende. Så langt har det gått greit, sier Jonas Bjerke Aarhus. 20-åringen fra Ytre Enebakk er lærling hos Wislan Rør AS i Ski, som også for to år siden hadde NM-vinneren.

Jonas Bjerke Aarhus føler ikke noe voldsomt forventningspress selv om firmaet han jobber for hadde NM-vinneren for to år siden.

– Jeg forsøker i hvert fall ikke å tenke på det, men det er klart jeg vet hva de ønsker, smiler han.

Onsdag formiddag fikk han og de fire andre finalistene besøk av Kronprins Haakon som var på en omvisning på Bygg Reis Deg. Han viste stor interesse for det de fem unge rørleggerlærlingene jobbet med, og viste også at han hadde visse kunnskaper om faget. Praten gikk lett mellom lærlingene og kronprinsen som blant annet lurte på hvorfor de jobbet med kobberrør, siden mesteparten av rørene som brukes nå er av plast.


De fem lærlingene som kjemper om NM-tittelen er:
• Anund Aas fra Sandsvær i Buskerud. Er lærling hos Strand & Teksle AS.
• Didrik Hauge fra Bergen. Er lærling hos Chr. M. Vestrheim AS
• Jonas Bjerke Aarhus fra Ytre Enebakk i Akershus. Er lærling hos Wislan Rør AS i Ski.
• Tobias Bjørkmo Ellingsen fra Andenes i Nordland. Er lærling hos Rørlegger Jan Ellingsen.
• Simon Neste Holmeset fra Vatne i Møre og Romsdal. Er lærling hos Johansen VVS

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle