Rørleggere dominerer i kåring

 
Rørleggere dominerer i kåringBildet: Camilla Cox Barfot, Kråkerøy Rør
1 650 håndverkere fra alle landets fylker er nominert til den gjeve tittelen Norges Hyggeligste Håndverker. Hele fire rørleggere er representert på topp 10-listen, deriblant tre kvinner.

– Det er fantastisk å se hvordan rørleggerbransjen har mobilisert og at så mange hyggelige rørleggere er nominert i år. Spesielt er det motiverende å se hvordan Camilla Cox Barfot, Frøya Skogerbø Kjellevold og Charlotte M. Blindheim som kvinnelige rørleggere har kommet seg så godt frem i konkurransen. Nå oppfordrer vi alle til å gå inn og stemme på dem og nominere enda flere, sier Lars Erik Fossum, Country Manager i Oras, som er hovedsponsor for rørleggerkategorien, i en pressemelding.

Tre kvinner på topp 10

Håndverkerbransjen er tradisjonelt mannsdominert, og foreløpig er kun ti kvinner nominert i kåringen. Likevel er det hele tre kvinnelige rørleggere på topp 10-listen, mye takket være mobilisering gjennom Ingeborg-nettverket, som er for kvinner som jobber i rørbransjen. Foreløpig ligger Camilla Cox Barfot i Kråkerøy Rør best an med sine 3 790 stemmer.

Drukner i karrierevalg

Cox Barfot ble kjent i fjor som deltaker i Farmen på TV2. Hun drømte i ung alder om å bli veterinær, og planen var aldri å bli rørlegger. Hun fikk først øynene opp for yrket da hun som 24-åring ble med en venn på jobb.

– I dag drukner man i karrierevalg. Mange søker anerkjennelse gjennom titler, og lever etter hva samfunnet definerer som suksessfullt. Det folk glemmer er at man sitter igjen med mange hundretusen i studielån, i motsetning til yrkesfaglig utdanning hvor man får betalt lærlingperioden og gå rett ut i jobb uten gjeld. Samfunnet går ikke fremover når alle skal ta en mastergrad, sier Cox Barfot.  

Jakter på de gode historiene

Kampanjen Norges Hyggeligste Håndverker er et felles initiativ på tvers av håndverkerbransjene for å skape stolthet og engasjement for yrkene. Det kåres vinnere i syv underkategorier: lærling, murer, maler, snekker/tømrer, elektriker, rørlegger, samt en åpen kategori. Aller høyest henger tittelen «Norges Hyggeligste Håndverker 2019» som går på tvers av alle kategoriene.

– Gjennom kampanjen kommer det morsomme og rørende historier om håndverkere som strekker seg litt lenger for at kundene skal bli fornøyde. Vi hører historier om serviceinnstilte rørleggere, og vi synes det er hyggelig å få være med på å hylle flinke rørleggere gjennom denne konkurransen, sier Fossum.

Topp 10-listen over rørleggere med flest stemmer:

1. Camilla Cox Barfot fra Fredrikstad i Østfold. Jobber i Kråkerøy Rør
2. Frøya Skogerbø Kjellevold fra Arnatveit i Hordaland. Jobber i Hagenes AS
3. Kais Ibdah fra Gran i Oppland. Jobber i Hadeland Rørservice AS
4. Charlotte M. Blindheim fra Arnatveit i Hordaland. Jobber i Chr. M. Vestrheim AS
5. André Hanstensen Flatmo fra Oppdal i Trøndelag. Jobber i Comfortbutikken Rørsenteret as
6. Preben Kolt Mortensen fra Arnatveit i Hordaland. Jobber i Grevstad & Tvedt VVS
7. Jenny Viktoria Desire Sørenssen Wulff fra Drøbak i Akershus. Jobber i Drøbak Rørleggerservice
8. Raymond Hofstad fra Geilo i Buskerud. Jobber i Nordheim VVS
9. Artan Lika fra Oslo. Jobber i Andresen og sønn
10. Tor Arne Veslum fra Vinstra i Oppland. Jobber i Midtdalen Rørlegger Bedrift As

KLIKK HER FOR Å NOMINERE

Om Norges Hyggeligste Håndverker:

• Kampanjen Norges Hyggeligste Håndverker er et felles initiativ fra ledende aktører i håndverkerbransjene som mener det er på tide å slå et slag for håndverkerne. Målet med kampanjen er å skape stolthet og engasjement for håndverksyrkene, gjennom å løfte frem de gode historiene om flinke fagfolk som gjør en solid jobb for kunden. Vi mener håndverkerne fortjener mer positiv oppmerksomhet, derfor kårer vi Norges Hyggeligste Håndverker.

• Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ fra Dipper og Mittanbud og gjennomføres i samarbeid med Renault, BNL, Mesterbrev, TOOLS, Jotun, Boligmessen, AF Gruppen, Hultafors, Elko, Hey’di, Oras og Samsung. Kampanjen ble startet i 2017 og gjennomføres nå for tredje år på rad.

• Vinneren kåres i samarbeid med en fagjury under Boligmessen på Telenor Arena lørdag 14. september. Kriteriene for å vinne konkurransen er en kombinasjon av faglig dyktighet, stemmer, engasjement, service og gode kundeopplevelser.

Les mer på: www.hyggeligste.no
 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår