Setter vannskadesikkerhet på dagsorden

 
Setter vannskadesikkerhet på dagsordenBildet: Bransjekollegene Lars-Erik Fiskum (til høyre) og Bjørn Grimsrud er begge medlemmer av Nordisk vannskadegruppe. I slutten av april setter de kurs for Island og møte med de nordiske kollegene. Foto: Rune Midtskogen
I slutten av måneden reiser de gode bransjekollegene Lars-Erik Fiskum fra SINTEF Byggforsk og Bjørn Grimsrud fra Fagrådet for våtrom til Reykjavik for å treffe sine nordiske kolleger i Nordisk vannskadegruppe.

Av Rune Midtskogen

Temaet for det to dager lange møtet er vannskadesikkerhet. Fagrådet for våtrom, ved Bjørn Grimsrud, ble tatt opp som medlem i fjor, mens SINTEF Byggforsk har vært med siden startet på midten av 80-tallet.

– Det har vært mange interessante diskusjoner på våre møter, og det er lærerikt og spennende at vi kan møte våre nordiske kolleger for å utveksle erfaringer å lære av hverandre. Dette er en gruppe for oss nerder, smiler Grimsrud til Fagrådet for våtrom.

FFV mottar stadig henvendelser fra fag- og bransjefolk som mener Norge har så «sære lover og bestemmelser» knyttet til vannskadesikkerhet. Fiskum og Grimsrud kan fortelle at de nordiske landene har tilnærmet like krav, og med følgende mål; at vann på avveie ikke skal føre til skade. Ingen av de nordiske landene har krav til lekkasjestoppere, men i Norge har vi det som en anbefaling i TEK 17.

–  I Sverige er det en økende interesse for lekkasjestoppere. Det er viktig å huske på at mange vannskader kunne vært unngått hvis monteringen av lekkasjestoppere hadde vært korrekt utført», sier Lars-Erik Fiskum i SINTEF Byggforsk til Fagrådet for våtrom.

–  Svenskene ser på mulighetene av å få til samme type anbefalinger som vi har i Norge. Både i Norge og Sverige ser forsikringsselskapene lekkasjestoppere som en god løsning for å hindre vannskade. TEK sine krav til vannskadesikre installasjoner har også vært en viktig pådriver for den utviklingen som har vært for rør-i-rør-systemer i Europa, sier Grimsrud.
Fiskum har vært en del av Nordisk vannskadegruppe i en årrekke, og skryter av det gode samarbeidet med sine nordiske kolleger.

– Jeg får veldig mye tilbake av å være en del av gruppen, ikke minst utvekslingen av erfaringer og forskningsnyheter. Faktisk er kontaktene jeg har i Nordisk vannskadegruppe noe av det mest nyttige jeg har. Etableringen av rør-i-rør på midten av 90-tallet var en konsekvens av det nordiske samarbeidet, noe vannskadestatistikk også er en konsekvens av. 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår