Sintef og NTNU har fått nytt berglaboratorium

 
Sintef og NTNU har fått nytt berglaboratorium- Berglaboratoriet er et ledende forsknings- og utviklingslaboratorium, og skal være en verktøykasse for våre kunder og samarbeidspartnere, sier forskningsleder i SINTEF Lisbeth Alnæs.
Det nye berglaboratoriet i Trondheim tilbyr unike tjenester til tiltakshavere og entreprenører som skal bygge i og av fjellet. Bygget skal også være testanlegg for innovative energiløsninger.

- Samarbeidet med NTNU gjør av vi kan tilby unike tjenester innen flere områder, for eksempel borbarhet. Vi kan jobbe med bergsikring, svelleproblematikk og naturstein under ett og samme tak, sier laboratorieleder Joakim Eggen i Sintef i en pressemelding.

Flere laboratorier samles under ett tak
Berglaboratoriet består av flere laboratorieenheter, som nå er samlet under ett tak. Det nye anlegget huser blant annet Sintef’s og NTNUs bergmekaniske laboratorium og -feltutstyr, ingeniørgeologisk laboratorium og SINTEFs natursteinslaboratorium. I tillegg er NTNUS oppredningslaboratorium, kjemisk-mineralogisk laboratorium og sliplaboratoriet del av det nye laboratorieanlegget.

Med Berglaboratoriet får Sintef og NTNU helt nytt prøveprepareringsutstyr for ingeniørgeologisk testing, samt en oppgradert rigg for testing av bergbolter. SINTEF har også investert i en multifunksjonell, bergmekanisk presse.

- Berglaboratoriet slik det fremstår i dag, er utviklet gjennom mange års samarbeid mellom NTNU og Sintef, og med dyktige master- og doktorgradsstudenter involvert. Dette samarbeidet vil vi fortsette med. Berglaboratoriet er et ledende forsknings- og utviklingslaboratorium, og skal være en verktøykasse for våre kunder og samarbeidspartnere, sier forskningsleder i Sintef, Lisbeth Alnæs.

Energiløsningene er bedre enn dagens forskriftskrav
Berglaboratoriet er på totalt 2600 kvm og har kostet 120 millioner kroner å bygge. Entreprenøren NCC har brukt sitt miljøkonsept «Bærekraftig byggeplass» i byggeprosessen.

Nybygget på Valgrinda er bygget for å teste ut nye løsninger for redusert energibehov og egenproduksjon av energi. Løsningene i bygget er bedre enn dagens energikrav i byggteknisk forskrift. Integrasjonen med NTNUs energisystemer og nabobygg gir også nyttige erfaringer som kan brukes i den planlagte utbyggingen av NTNUs campus i Trondheim.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår