Soleklart til skolestart

 
Soleklart til skolestartIllustrasjon: Jansen Arkitekter AS
Til skolestart 2019 skal nye Hoppern skole stå klar på Jeløya i Moss. Et prosjekt med en kostnadsramme på 400 millioner kroner hvor miljøaspektet står sentralt. Blant annet satses det på et omfattende solcelleanlegg.

Av Tore Kubberød

Hovedentreprenør AF Gruppen er snart ferdige med rivingen av den gamle ungdomsskolen på toppen av Jeløya, og i løpet av september starter byggingen av den nye skolen. Et 9900 kvadratmeter stort prosjekt som omfatter ungdomsskole med fem klasser på hvert trinn og idrettshall.

Fremtidens løsninger
Leder Bengt Olimb i det kommunale foretaket MK Eiendom er ikke i tvil om at nye Hoppern skole er fremtidens bygg med tanke på alle miljøkravene som er satt. Og ikke minst med tanke på den omfattende satsingen på solenergi.
– Dette blir det første byggeprosjektet vårt hvor det skal brukes massivtre. Det hevdes jo at massivtre er atskillig mer miljøvennlig enn bruk av betong, selv om elementene foreløpig blir fraktet fra leverandører ute i Europa. Men forhåpentligvis blir det snart norske produsenter som kan betjene det norske markedet, sier den daglige lederen for MK Eiendom KF.
– Vi er også spente på massivtre-elementenes egenskaper over tid. Det har vi liten erfaring med.

Passivhus
Skolen skal i tillegg til å bygges i massivtre også være et passivhus. Nye Hoppern skole skal BREEAM-sertifiseres som «very good». BREEAM er verdens eldste og Europas ledende miljøsertifiseringsverktøy for bygninger oppdelt i fem nivåer hvor skolen i Moss havner på nivå tre.
– Dette er noe vi vil jobbe med kontinuerlig gjennom hele byggeprosessen fram til skolen står ferdig, sier Olimb.

Les hele denne reportasjen i VVS aktuelt nr. 5, som snart har deadline

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår