Starter norskkurs på rørleggerlinja

 
Starter norskkurs på rørleggerlinjaBildet: Helge Andersen, leder i Rørentreprenørenes Opplæringskontor Oslo & omegn.
Rørentreprenørenes Opplæringskontor Oslo & omegn har med 130 lærlinger i år, rekord i antall lærlinger. Totalt skal 350 (!) lærlinger opp til svenneprøven. Og Oslo er i særklasse størst.

Av Rune Midtskogen

– Du er garantert lærlingeplass så lenge du møter opp på skolen, og har moderat fravær. Det vil si maks 12 dager i året. Det er mange som ikke har fravær, og det er mange topp motiverte elever, sier leder i Rørentreprenørenes Opplæringskontor Oslo & omegn, Helge Andersen, til Fagrådet for våtrom.

Den erfarne rørleggermesteren har jobbet med opplæring siden 1999 – og gleder seg over den positive utviklingen i faget.

– Det er mange som søker seg til rørleggerfaget. Vi har stor pågang av «eldre» som har gått allmennfag på videregående, og blant annet studert noen år på Blindern, men så finner de ut at de vil gjøre noe annet. Og havner hos oss. Rørfaget er spennende - og spenner vidt. Det er det mange som har fått med seg, sier Andersen.

Likevel er det nye utfordringer som har dukket opp: Språkforståelse.

– Vi har nå sett oss nødt til å sette i gang norskkurs. Dette starter vi opp med i disse dager, og 23 lærlinger er påmeldt. Myndighetene gjør en strålende jobb med å støtte opp om dette. Mange bedrifter er veldig flinke til å satse på lærlinger, men når språk, kommunikasjon og HMS blir et problem på en byggeplass, så skaper det problemer, sier Andersen. 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår