Stor etterspørsel etter geoenergi

 
Stor etterspørsel etter geoenergiBergvarme og kjøling med geoenergi kan brukes i eneboliger, sykehus, skoler, sykehjem, kjøpesentre, spahoteller og andre bygninger, også innen industrien, og etterspørselen øker både i Norge, Sverige og FInland, forteller Rototec. (Foto: Rototec).
Rototecs har til nå boret 10 millioner meter i Norden. Også i Sverige og Finland har etterspørselen økt. Geoenergi, som er fornybar solenergi som har blitt lagret i bakken og som kan brukes til oppvarming og kjøling av bygninger, sparer enorme mengder CO2-utslipp.

Økt etterspørsel etter miljøvennlig geoenergi er bakrgrunnen for Rototecs tilvekst og fossilfri geoenergi tas i bruk i stadig større omfang i Norden. 10 millioner boremeter tilsvarer en besparelse av CO2-utslipp på 216 584 tonn.

Kan brukes i mange typer bygninger

Bergvarme og kjøling med geoenergi brukes, i tillegg til eneboliger, også til sykehus, skoler, sykehjem, kjøpesentre, spahoteller og andre bygninger, også innen industrien. I følge en fersk undersøkelse fra Sitra (Jubileumsfondet for Finlands selvstendighet), står boliger for 40 prosent av enkeltforbrukeres CO2-avtrykk, og størstedelen av dette kommer fra oppvarming og kjøling av boligen. Geoenergi øker dessuten bygningens verdi og er lønnsomt, både økonomisk og som en investering i planetens fremtid.

Økt klimabevissthet

 - Vi gleder oss over å ha sett en større klimabevissthet og en kontinuerlig økning i etterspørselen i Norden. I Norge vil bruk av fyringsolje til oppvarming bli forbudt i 2020, noe som har ført til en sterk økning i etterspørsel, og vi har akkurat vunnet et stort prosjekt til det nye sykehuset i Stavanger. I Sverige er klimaforandringen konstant aktuell og også der har etterspørselen etter miljøvennlig geoenergi økt fint. Likeledes er tilveksten sterk i Finland, først og fremst i store bygninger, som for eksempel Sokos Hotel Koli og kjøpesenteret Skanssi, sier Alexej von Bagh, administrerende direktør i Rototec Group i en pressemelding.

 - Det har vært fint å kunne følge med i firmaets tilvekst og utvikling og, ikke minst, samtidig gjøre noe bra for klimaet, sier Mikko Ojanne, viseadministrerende direktør i Rototec Group.

Rototecs heldekkende konsept omfatter hele prosessen fra energisystemdrøfting og -planlegging til montering. Rototec ble etablert i 2007 og har virksomhet i Finland, Sverige og Norge. I 2018 var konsernets omsetning 50 millioner euro.

(Kilde: Rototec)

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår