- Timingen for å satse på enøk burde være perfekt

 
- Timingen for å satse på enøk burde være perfektBildet: – Vi synes det er rart at ikke flere nevner energieffektivisering som et tiltak mot høye strømpriser, sier rådgiver Bård Baardsen, rådgiver i Norsk Varmepumpeforening
- Så hvorfor vil ikke politikerne gjøre det? Fem organisasjoner utfordrer sentrale politikere på gratis frokostseminar, hvor du også får høre mer om hva enøk kan bidra med.

- Politikerne har nå en rekke utfordringer knyttet til energi og klima, poengterer rådgiver Bård Baardsen i Norsk Varmepumpeforening: 

• Strømprisene rekordhøye. 

• Norge trenger store mengder fornybar kraft for å kutte klimagassutslipp. 

• Kraftproduksjon som medfører naturinngrep blir stadig mer omstridt.

• Norge må legge til rette for ny, klimavennlig industri. 

– Energieffektivisering er viktig for alle disse utfordringene. Da er det rart at Enovas støtteordninger blir stadig dårligere, og at regjeringen knapt nevner energieffektivisering i Hurdals-plattformen, sier Baardsen.

Naturvernforbundet, Zero, Nelfo, Norsk Varmepumpeforening og Elektroforeningen arrangerer frokostmøte førstkommende fredag, der politikere fra fem ulike partier på Stortinget får følgende spørsmål: Hva er galt med energieffektivisering?

- NOVAP og 20 andre organisasjoner har tidligere i høst oppfordret regjeringen til å sette av 1 milliard kr til enøk neste år. I stedet vil Ap og Sp bruke 3 milliarder på å senke el-avgiften. Vi synes det er rart at ikke flere nevner energieffektivisering som et tiltak mot høye strømpriser, forteller Baardsen. 

Frokostmøtet arrangeres fredag 26. november kl 07:45 til 90:30 på Mesh i Møllergata, men du kan også følge det digitalt. 

Her finner du program og påmelding: 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår