Ukens Prosjekt: «Treet»

 
Ukens Prosjekt: «Treet»
Her er ukens godbit, hentet ut fra vår prosjektdatabase Byggfakta Live. Ukens prosjekt til en verdi mellom 100 og 150 mill. Kr og et areal på over 10.000 m2 er et passivhus i Damsgårdsveien 99, Bergen.

Ved Puddefjorden i Bergen har arbeidet startet med en boligblokk på 14 etasjer. 51 meter høy blir den verdens høyeste trehus. Den er et byggesett med deler som består av blant annet moduler og rammeverk i limtre. Trekonstruksjonen til bygget er lagt på utsiden som en ramme og modulene er stablet inni. Det vil få en “regnfrakk av glass”, men rammene vil fortsatt være en viktig del av utrykket da de kan ses gjennom glasset.
Elleve av leilighetene blir toroms, mens de resterende femtien blir treroms. Bygget skal være areal- og kostnads-effektivt slik at det kan tilby rimelige leiligheter til unge som vil bo bynært. Det er tilrettelagt for felles takterrasser på toppen og en i midten av bygget. Et eget treningssenter for beboerne er et av de tiltrekkende trekkene i Treet.

Boenheter: 62
Ferdigstillelse: november 2015
Byggeperiode: 18 måneder


Tiltakshaver: Bergen og Omegn Boligbyggelag
Arkitekt: Artec AS
Rådgivende ingeniør: Sweco Norge AS
Husleverandør: Kodumaja AS
Grunnentreprenør: Strand AS


Fremtidige Innkjøp:
Komfyrer og ovner, oppvask- og vaskemaskiner
Gulvvarme, radiatorer og sprinkler

Kilder: byggfaktadocu.no, byggfakta.no, bob.no og artec.no


 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår