Utlyser konkurranse om NoDig-prosjekt

 
Utlyser konkurranse om NoDig-prosjektIllustrasjonsbilde. Foto: Odd Borgestrand
AKTUELLE PROSJEKTER: Oslo VAV inviterer til konkurranse om gravefritt VA-prosjekt, som består av rehabilitering av avløpsledninger, samt tilhørende kummer i området Prinsdal.

Av Bjørn Laberg

Prinsdalsbekken er en del av Ljanselva vassdraget, som har sitt utløp i Bunnefjorden. Det pågår flere prosjekter i området som har som formål å minske forurensing til vassdraget og fjorden, samt å forbedre tilstanden på dårlige avløpsledninger.

Litt om prosjektet:

• Behovet for rehabilitering er kartlagt ved rørinspeksjon av hele avløpssonen Ljanselva. Ledningene som skal rehabiliteres har i stor grad sprekker grad 3 og/eller korrosjon grad 3. Arbeidet vil i hovedsak bestå av rehabilitering av ledninger med innvendig strømpeforing. Det kan også bli behov for graving av mindre omfang for å kunne gjennomføre rehabiliteringen.

• Langs Prinsdalsbekken ligger det avløp fellesledninger. Rørinspeksjoner som er utført viser at ledningene har mye røtter og innlekk av vann i ledningene og i kummene. Det er også stor fare for utlekk av kloakk til bekken.
Det er omtrent en tredjedel av ledningene som har blitt inspisert, da det var krevende å gjennomføre dette blant annet på grunn av store mengder vann som lekket inn i ledningene.

• Det er grunn til å tro at tilstanden på de delene som ikke er inspisert er i en like dårlig tilstand, da de har tilsvarende alder og beliggenhet. I tillegg er 1185 meter ledning tatt med for kun rørinspeksjon i prosjektet.Prosjektet omfatter også rehabilitering av kummer slik at disse blir tette mot innlekk og utlekk.

Oppdragsgiver benytter EU-Supply.

Tilbudsfrist: 5. juli 2019

(Kilde: Byggenorge / Byggfakta Live / Oslo VAV)

FAKTA:
Prosjektnavn: Prinsdalsbekken
Kommune: Oslo
Tiltakshaver: Oslo Kommune Vann- og Avløpsetat
Entrepriseform: Generalentreprise
Antatt anleggsstart: september 2019

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.

 

Last også ned vår rapport om: De 100 kommunene som har de største prosjektplanene

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår