Utvider fjernvarmenettet på Mo

 
Utvider fjernvarmenettet på MoBildet: - Nå får leietakerne våre varme og gode bygg med fjernvarme distribuert gjennom radiatorer og ventilasjonsanlegg. Ventilasjonsanlegget skrus ned om natta og opp om dagen, sier daglig leder i Fia Eiendom, Øyvind Gruben. Foto: Mo Industripark AS.
Mo Fjernvarme har ferdigstilt første etappe av utvidelsen av fjernvarmenettet til Gruben bydel i Mo i Rana.

Første kunde ut er Fia Eiendom AS, som er huseier for nye Byggtorget og Beleggsenteret, skriver Mo Industripark i en pressemelding.

– Her har de til sammen vel 2.700 m2 å boltre seg på, forteller daglig leder i Fia Eiendom, Øyvind Gruben.

Miljøvennlig profil

Å forberede bygget for installering av fjernvarme har vært en investering av betydning.
– Når vi fikk muligheten var det en selvfølge at vi skulle koble oss på Mo Fjernvarme. Det er en stor investering for oss, men vi ønsker et bygg med en miljøvennlig profil. Nå får leietakerne våre varme og gode bygg med fjernvarme distribuert gjennom radiatorer og ventilasjonsanlegg. Ventilasjonsanlegget skrus ned om natta og opp om dagen, forklarer Gruben.

Med oppvarming fra Mo fjernvarme, brukes overskuddsvarmen fra industrien til oppvarming av bygg.

Stort potensiale

– Årets etappe ble satt i drift som planlagt den 18. september, forteller daglig leder ved Mo Fjernvarme, Terje Sund-Olsen.
Hele prosjektet til Gruben bydel har en samlet investeringskostnad på i underkant av 15 MNOK. Det inkluderer tilknytning av ny barneskole og idrettshall på Gruben til neste år, samt planlagte nærings- og boligbygg i området frem mot 2023.

Mo Fjernvarme har satset på bydelen fordi de så et stort potensial for fjernvarme på Gruben, og utbyggingen de har gjort i år er bare første trinnet i denne satsingen østover langs E12. I år har de avsluttet hovedtrasèen ved det nye bygget til Fia Eiendom AS, med en forgreining opp i Skolealleen til tomten der den nye barneskolen skal bygges.

LES OGSÅ: KJERNESUNN OG RØYKAVHENGIG

– Alle eksisterende bygg som har vannbåren varme kan i prinsippet koble seg på, og så er det generell tilknytningsplikt for alle nybygg over 500 m2 innenfor vårt konsesjonsområde. Vi gratulerer Byggtorget og Beleggsenteret med sitt flotte nybygg, og er veldig glad for å ha fått dem som kunder hos oss, sier Sund-Olsen.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår