Vann og varme i Larviks nye bydel

 
Vann og varme i Larviks nye bydelBildet: Per Erik Nygaard fra Oras AS er BAS på Øvre Verksgård. Her foran Uponor Ecoflex Thermo Pro, som sikrer distribusjon av fjernvarme.
Det gamle industriområdet på Langestrand i kystbyen Larvik, utvikles av Fritzøe Eiendom. Med Farris Bad i nabolaget bygges det nå luksusleiligheter med eventyrlig utsikt på Sanden Brygge.

Bare noen hundre meter unna, ligger Øvre Verksgård, som er den øvre delen av det gamle jernverksområdet. Her bygges det 40 boenheter fra 70 – 154 kvm.

- Luksus skal ikke bare se pent ut, men det skal føles komfortabelt også. Komforten ivaretas med vannbåren gulvvarme, i alle leilighetene som Fritzøe Eiendom bygger, både på Sanden Brygge og i Øvre Verksgård, skriver Uponor i en pressemelding.

Komfort og grønn energi

Vannbåren gulvvarme skjuler seg under gulvoverflatene og gir fri møblering. Det eneste som avslører varmesystemet, er termostaten på veggen. Vannbåren gulvvarme er prosjektert i samtlige leiligheter og sørger for rene overflater og komfortable lune gulv. Fritzøe Eiendom har etablert en fjernvarmesentral Hammerdalen fjernvarme, som har energisentraler som benytter sjøvann til varme og kjøling. Leilighetene på Sanden Brygge og Øvre Verksgård, benytter fjernvarmen som varmekilde til både vannbåren gulvvarme og oppvarming av tappevann.

- Stolthet, teknisk kompetanse og nært samarbeid

Med Uponor som leverandør er Oras ansvarlig utførende installatør i alle leilighetene på Sanden Brygge. Nils Kristian Kjeldsen er bas på Sanden Brygge og har jobbet i Oras siden 1985. Han forteller at de er 2-3 personer på fulltid på dette prosjektet. Sammen med prosjektleder Helge Aaltvedt er de tydelig stolte av å være en del av denne utviklingen av Larvik. Aaltvedt har jobbet i Oras i 20 år og har regelmessig kontakt med Uponors tekniske avdeling.

Gode relasjoner
Både Aaltvedt og Kjeldsen har lang historie i Oras med Uponor som leverandør.
- Vi er svært fornøyd med den tekniske kompetansen Uponor tilfører prosjekteringen, forteller Kjeldsen. Relasjonen de har til Tore Skifjeld som Distriktssjef, er veldig god og høyt verdsatt. De er enige om at det nære samarbeidet mellom menneskene, er avgjørende for effektive og lønnsomme prosjekter.
Ved lunsjbordet er det god stemning, og fleipen sitter løst. Aaltvedt forteller at han ser tilbake på prosjektet med Farris Bad som et av høydepunktene i karrieren. Dette er et stort prestisjeprosjekt, som både Oras og Uponor er stolte av å ha bidratt i.

Løsningsorientert

For å lette installasjonstiden på byggeplassen har Oras bestilt prefabrikkerte fordelerskap fra Uponor. Nils Kristian forteller at selv om fordelerskapene kommer ferdig, kan det oppstå utfordringer under installasjonen. Men med den gode dialogen med teknisk avdeling hos Uponor, finnes det alltid en løsning.
- Denne gangen hadde vi utfordring med å få ført gulvvarmerørene inn i skapet. Det ble veldig trangt. Derfor fjernet vi bunnsviller for å få ført rørene på plass, sier Nils Kristian Kjeldsen.

Uponor feirer sitt 100-års jubileum under VVS Dagene 2018, og kan treffes på stand nr. D01-24

Bildet: Prestisjeprosjektet Sanden Brygge har blitt svært vellykket for alle parter.

 


 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår