Vanskelig å få tak i kvalifisert arbeidskraft

 
Vanskelig å få tak i kvalifisert arbeidskraftBildet: Daglig leder og murmester i Oslo Bad, Bjørn-Åge Røsand, har søkt etter nye medarbeidere i flere måneder – men uten hell. Nå vurderer han å ta inn lærlinger.
Bjørn-Åge Røsand i Oslo Bad AS har vært på leting etter flinke håndverkere i flere måneder.

Tekst: Rune Midtskogen

Daglig leder og murmester i den Godkjente våtromsbedriften Oslo Bad AS, Bjørn-Åge Røsand, har de siste månedene vært på intens jakt etter flinke håndverkere. Bedriften har annonsert på sosiale medier og brukt stillingsannonser – men uten hell. Fagrådet for våtrom vet at det er mange bedrifter som sliter med det samme.

– Det er blitt veldig mye vanskeligere å få tak i flinke håndverkere de siste par årene. Det kan kanskje tyde på at en har det godt der de er – og det er jo bra på en måte. Men, vi trenger både tømrer, murer og rørlegger. Vi har mye jobb som skal gjøres i tiden som kommer, sier Bjørn-Åge Røsand til Fagrådet for våtrom.

Oslo Bad er en solid aktør i bransjen, og bygger rundt 100 bad i året. Murmesteren forteller at han nesten daglig bruker tid på dette.
– Vi har ikke tatt inn lærlinger tidligere, men jeg ser at det kan være noe vi blir nødt til. Det krever tid og oppfølging, men samtidig vil vi være tjent med det på lang sikt. Opplæringskontorene er blitt flinkere til å markedsføre yrkesfagene. Det er veldig bra, sier han.

Røsand sier de er opptatt av god kommunikasjon internt og med kunden – og er derfor på jakt etter håndverkere som behersker godt norsk.
– Mange kunder og kolleger er ikke komfortable med å snakke engelsk, sier Røsand.

Daglig leder i Fagrådet for våtrom, Cato Karlsen, skjønner utfordringen Røsand står ovenfor.
– Bransjen har veldig behov for flere flinke håndverkere – men det er også viktig at bedriftene tar sin del i opplærings-systemet og satser på lærlinger, sier han. 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår