Vant ventilasjonkontrakt verd 80 millioner

 
Vant ventilasjonkontrakt verd 80 millionerBildet: Tor Ove Jørgensen til venstre, Inger Cathrine Bryne, avdelingsleder Kjetil Thorsnæs og prosjektleder Rune Johnsen. Foto: SUS2023 / Ingveig Tveranger
HABI skal levere ventilasjon til store deler av nye Stavanger Universitetssykehus. (SUS2023)

HABI AS på Forus er kanskje det eldste selskapet som har vunnet en kontrakt med SUS2023. Selskapet markerer 175 år i bransjen i 2020, og skal levere ventilasjon til store deler av det nye sykehuset, verdt over 80 millioner kroner.

- Vi er nøkterne, omstillingsdyktige og jobber etter nøye kalkulert risiko. Det tror vi kan være noen av grunnene til at vi nå har femte generasjon på plass i drift og ledelse av selskapet, sier eier av selskapet og styreleder Helge Bie og hans datter, administrasjonsleder Anne Christine Bie, til forus.no

De tar imot Inger Cathrine Bryne, administrerende direktør på Stavanger universitetssjukehus på selskapets kontorer og verksted på Forus. Lokalene har mange bilder av tidligere høvdinger og sjeldne klenodier fra eldre tider. Men verkstedet er topp moderne.

- Det å tenke fremover og ha fremdrift er en egenskap man har. Det gjelder å stille seg spørsmål om teknologi og aldri være fornøyd med tingenes tilstand, forklarer Helge Bie om hva som er forklaringen bak det å være aktuell og konkurransedyktig.

Han var tidlig ute med å innføre data i selskapet. I blikkenslagerverkstedet på over 1200 m2 er det avansert CNC/datastyrte platebearbeidingsmaskiner.

- Knekkemaskinene kom fort på plass. Vi tenker nok mye likt på SUS. Hos oss har alle «to jobber», det ene er å gjøre jobben og det andre er å finne ut hvordan man kan gjøre jobben litt bedre, sier Inger Cathrine Bryne.

Både Bie og Bryne er samstemte om at fremdrift handler om å se muligheter og å ha mot. Tor Ove Jørgensen er daglig leder i HABI og viser produksjonen av lufteanlegget som skal leveres til det nye sykehuset.

- Her er et anlegg som vi skal installere i pasientrommene for frisk luft. Vi jobber nå sammen med dere i SUS2023 for å optimalisere løsningene vi skal levere, og vi må innrømme at vi pusher på med de mest moderne løsningene, sier han.

Kontrakten er verdt 81,5 millioner kroner inkludert mva, og gjelder byggene A og B på det nye universitetssykehuset på Ullandhaug. Dermed skal HABI levere luft til det meste av pasientrommene i sykehuset. Leveransen innebærer 471 000 m³ luft fordelt på 23 separate luftbehandlingsanlegg med integrert automatikk. Planen er å sørge for at det er enkelte å drifte og vedlikeholde.

- Dette panelet skal sitte i taket og sende frisk luft ut i rommet. Det er laget slik at luften fordeles fint og skaper minst mulig trekk for de som oppholder seg der. Vi kaller dette en «omrøringsventil» og er beregnet til å levere frisk luft så lydløst som mulig, forklarer Jørgensen.

HABI legger opp til en produksjonslinje slik at det blir minimalt med avfall fra produksjonen, minsker transportbehovet og representerer en effektiv måte å jobbe på i henhold til LEAN prinsippene. Selskapet planlegger for fullt produksjonen til sykehuset.

- For oss er det en fjær i hatten å vinne denne avtalen. Samtidig har vi fullt opp med jobb for andre kunder. Det er kjekt at det er travle tider, slår Jørgensen og Bie fast.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår