Vil lære kommunene om rørinspeksjon

 
Vil lære kommunene om rørinspeksjonBildet: Leder i Rørinspeksjon Norge, Reidar Kveine, håper bestillere av rørinspeksjon nå benytter anledningen til kompetanseheving om rørinspeksjon som en del av sitt planarbeid. (Foto: Rørinspeksjon Norge)
- Med et etterslep på det norske vann- og avløpsnettet i hundremilliarders klassen, er det viktig at kommunene øker sin bestillerkompetanse både innen rørinspeksjon og ulike metoder for ledningsfornyelse.

Det opplyser leder i Rørinspeksjon Norge (RIN), Reidar Kveine, i en pressemelding. Kveine er i tillegg overingeniør i planavdelingen innen vann og avløp i Bærum kommune.

- RIN har nå utarbeidet et skreddersydd kurs nettopp for bestillere og mottakere av rørinspeksjonsoppdrag. Dette for å bli oppdatert om både viktigheten og nødvendigheten av et godt forarbeid ved fornyelse av ledningsnettet. Bestillerkurset arrangeres på Thon Hotell Oslofjord i Sandvika tirsdag 28.januar, sier Kveine.

Påmeldingsfristen er satt til fredag 10.januar, og dette er et kurs som går kun over èn dag. Kurset tar blant annet for seg bakgrunn for rørinspeksjon, en kort innføring i inspeksjonsrutiner, hvordan man planlegger og bestiller en rørinspeksjon og hvordan man kan bruke resultatene og presentere dem i kartverk. Det gis også eksempel på beskrivelse for rammeavtale av rørinspeksjon.

- Målgruppen for kurset er bestillere og mottakere av rørinspeksjon som ønsker å øke sin kompetanse rundt dette, sier Kveine.

Reidar Kveine forteller at arbeidet med dette kurset ble satt i gang etter at RIN fikk en henvendelse fra en ledningseier fra Vestlandet i fjor. Her ble nettopp et bestillerkurs etterlyst for å få mer kunnskap rundt dette å bestille og ikke minst motta og bearbeide/bruke rørinspeksjonsdata.

- Da sjekket vi litt rundt og fant ut at Svensk Vatten allerede hadde et tilsvarende kurs i Sverige. Sammen med Vidar Aase fra VITEK AS i Bergen dro jeg over til Stockholm og deltok på kurs der i fjor høst.  Nå har vi brukt kursopplegget derfra som utgangspunkt for å sette sammen et tilsvarende kurs for norske forhold.

- Jeg mener vi nå har utarbeidet et program som bør være både spennende og innholdsrikt for  den aktuelle målgruppa.  Vi tenker dette kan være et nyttig kurs for alle som sitter som bestillere av rørinspeksjon og av de som bruker rørinspeksjon i sitt planarbeid.

Forelesere på kurset er Vidar Aase fra Vitek AS, Hans Jørgen Haugen fra Asplan Viak, Ola Valved, Asker kommune, og Reidar Kveine har tatt med seg sine kolleger i Bærum kommune, Eldrid Midtbø Øyulvstad og Galip Øzkara.  

Program og påmelding her

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår