VVP inne i en brytningstid

 
VVP inne i en brytningstidBildet: Fra VA og VVS produsentene VVP sin generalforsamling på Unike Grand Hotel i Åsgårdstrand nylig. Analysen «Produsentene i en brytningstid». ble grundig gjennomgått og deretter drøftet i grupper, fordelt på VA og VVS. Foto: Bjarne Haugland
VA og VVS produsentene VVP sin generalforsamling gikk av stabelen 27. mai på Unike Grand Hotel i Åsgårdstrand. Ove Hjelleset, administrerende direktør IMI Hydronic, ble da valgt som styreleder. Zynk-analysen «Produsentene i en brytningstid» ble i tillegg grundig gjennomgått og drøftet.

Samtidig ble Dag E. S. Gramstad, kommersiell direktør i Grundfos, valgt som nytt styremedlem. Tor Martin Garsjø, administrerende direktør Geberit, valgte å tre ut av styret etter fire sammenhengende år som styremedlem, hvorav de to siste som styreleder.

Han ble behørig takket for innsatsen av daglig leder i VVP, Bjarne Haugland, som la stor vekt på verdien av å ha hatt en slik dyktig og engasjert styreleder som sparringspartner og leder.

Styrets sammensetning etter valget:

Styreleder: Administrerende Direktør Ove Hjelleset - IMI Hydronic (gjenvalg)

Styremedlemmer:
• Administrerende direktør Geir Tangen Nerhus - FM Mattsson Mora Group (gjenvalg)
• Administrerende direktør Morten Øren - Roth Nordic gjenvalg
• Salgs-og markedssjef Geir Kåre Kroken - Furnes Jernstøperi (gjenvalg)
• Kommersiell direktør Dag Erlend S. Gramstad - Grundfos Norge (NY)

- VA og VVS-bransjene er i endring og mange er usikre på hva resultatet av utviklingen blir. En rekke problemstillinger har stor innvirkning på produsentenes evne til å innovere, omstille seg og sikre langsiktig lønnsomhet. Maktbalansen i verdikjeden er i spill og tema som egne merkevarer, digitalisering og BIM, er blant temaene som opptar mange, sier VVP-leder Bjarne Haugland i en pressemelding.

I tilknytning til generalforsamlingen ble det derfor gjennomført ordinært medlemsmøte hvor ZYNK Communication presenterte VVPs bransje- og omverden analyse; «Produsentene i en brytningstid». Analysen ble grundig gjennomgått og deretter drøftet i grupper fordelt på VA og VVS.

- VVP organiserer et mangfold av produsenter med ulike utfordringer, og forskjellige perspektiver på utviklingen i næringen. Både for VVP som organisasjon, og for medlemmene, er det nødvendig med mer innsikt i hvilke utviklingstrekk som skjer, hvordan ulike produsenter møter utviklingen og hvilke planer produsentene har, både på kort og mellomlang sikt. Når endringstakten skjer raskt og tidshorisonten blir kortere, er oppdatert kunnskap avgjørende, sier Haugland.

VVP har derfor engasjert Zynk til å gjennomføre en bransjeanalyse for å få bedre innsikt i hva de enkelte bedriftene i bransjen mener om utfordringene de står overfor, og hvilke strategier og vurderinger de gjør for å møte dem. Undersøkelsen er gjennomført i form av kvalitative dybdeintervjuer med representative medlemmer, og en kvantitativ Questbackundersøkelse med spørsmål til alle VVPs medlemmer. Den interne delen av undersøkelsen (medlemmer) er ført videre i en undersøkelse av hvordan andre i og utenfor verdikjeden vurderer utviklingen i markedet.

- Zynk har betydelig erfaring med å intervjue kunder og interessenter i omlandet rundt organisasjoner og selskaper, og har gjennomført en tilsvarende metodikk for undersøkelsens andre del med kvalitative dybdeintervjuer basert på en intervjuguide utviklet av Zynk med temaer VVPs styre og administrasjon har valgt, sier Haugland.

- Resultatet av intervjurunden med offentlige og private aktører med relasjon til VVP medlemmene og VVP, inneholder en omverdensanalyse med innspill til VVP som organisasjon og det enkelte VVP medlem. Dette danner grunnlag for videre prosesser, hvor blant annet VVPs fokus evalueres og fornyes, sier Haugland avslutningsvis i pressemeldingen.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår