62.000 lot seg friste til Cersaie-messa

 
62.000 lot seg friste til Cersaie-messaBildet: Fra Cersaie 2019. Foto: Odd Borgestrand
62.000 besøkende på den 38. Cersaie-messa i Bologna oversteg forventningene til både arrangører og utstillere.

Av Odd Borgestrand

623 utstillere var fysisk til stede, hvorav 238 var fra land utenfor Italia. Totalt var 28 land representert på utstillersiden i år.

- Dette bekrefter at vi har klart å holde på vår sterke posisjon som internasjonal aktør for keramiske fliser og baderomsmøbler, skriver styrelederen for den italienske keramikk-industrien, Giovanni Savorani i en pressemelding.
- Vi er glad for at så mange utstillere ønsket å investere tid og penger for å møte sine kunder ansikt til ansikt etter halvannet år med total nedstengning.  Ekstra gledelig er det at hele 38 prosent av utstillerne og også antallet besøkende kom fra land utenfor Italia, sier Savorani videre.

15 utstillingshaller

Totalt 150.000 kvadratmeter fordelt på 15 utstillingshaller var fylt opp med kermaiske fliser, baderomsmøbler, sanitær-installasjoner og andre tekniske VVS-installasjoner. 
Halvparten av utstillerne representerte den keramiske industrien, 87 hadde fokus på baderomsmøbler, og 175 på VVS-installasjoner.

Til tross for de fortsatte vanskelighetene med reiserestriksjoner, spesielt mellom kontinentene, var det totalt 24.019 internasjonale besøkende, mens antall italienske deltakere utgjorde 38.924. Totalt var 464 journalister til stede, hvorav en tredel fra utlandet. 
Besøkstallene fra 2019 på 112.000 lot seg selvsagt ikke slå denne gangen. Totalt oppmøte av deltakere ble på 56 prosent av 2019-tallene viser den offisielle statistikken.
Deltakelse fra besøkende fra Asia var betydelig mindre enn normalt på grunn av de strenge ovid-19 forskriftene fra disse landene.

Valuta for investeringene

- Jeg er overbevist om at de 623 utstillerne som deltok i Cersaie 2021 fikk god valuta for sine investeringer. Her var det god deltakelse blant distributører, arkitekter, installatører og eiendomsoperatører, sier Giovanni Savorani i pressemeldingen.
Cersaie 2021 bød på et omfattende program med godt besøkte arrangementene. 
Blant høydepunktene under årets messe var den gode oppslutningen med nesten 600 deltakere på forelesningen holdt av Pritzker -prisvinneren Shigeru Ban, deltakelsen fra ti ledende italienske og europeiske arkitektfirmaer i Contract Hall og utstillingen av et utviklingsprosjekt for nye forsteder.

Cersaie vil fortsette til 8. oktober gjennom Cersaie Digital, en online produktvisning og forretningstilpasningstjeneste for utstillere og besøkende som ikke hadde anledning å være fysisk tilstede i år. Neste års Cersaie arrangeres i Bologna fra 26. til 30. september 2022.

Bildene: Fra Cersaie-messa i 2019. Foto: Odd Borgestrand

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår